Sava er aflange, runde og ovale kartofler. Skrællen er gul, og det samme er kartoflen indeni.
Sava har en meget fast konsistens efter kogning. Smagen er rund og blød og passer til al slags mad.
I de fleste opskrifter står der blot kartofler, så sorten er normalt underordnet, når man køber kartofler. Der er dog krav om, at pakningen skal være mærket med sortsnavn.
Kogte kartofler kan serveres varme til middagsmaden eller kolde, hvor de skæres i skiver, fx til en kartoffelmad eller til kartoffelsalat.
Andre opskrifter med kartofler er flødegratinerede kartofler, hasselbackkartofler, knuste eller grillede kartofler.
Kartofler kan bruges i sammenkogte retter fx svensk pølseret eller som fyld på pizza.
Da Sava er en fast kartoffel, er den ikke god til kartoffelmos, pommes frites og bagte kartofler.
Kartofler skal opbevares mørkt og køligt. Hvis de bliver udsat for sollys, bliver de grønne og kan have et højt indhold af solanin og chaconin, som er giftstoffer. Kartofler med grønne pletter skal derfor kasseres.
Lignende sort er Jutlandia.
September - april.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Da der ikke findes specifikke data for Sava, har vi valgt rå kartoffel, uspecificeret.