Mørbradgryde - med mere grønt

Mørbradgryde - med mere grønt

30 min
Mørbradgryde er en klassiker i mange hjem. Her får du den klassiske mørbradgryde, hvor vi har skruet op for grøntsagerne og ned for kødet. Denne mørbradgryde serverer vi med knuste kartofler.

Sådan gør du

Knuste kartofler
  • Kog kartoflerne til de er møre.
  • Knus kartoflerne let med en gaffel og drys med salt.
Mørbradgryde
  • Lad imens smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde. Steg mørbradstykker og kalkunbacon ved høj varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt champignon og løg, og steg videre ved høj varme i ca. 3 min. Tilsæt flåede tomater, salt og røget paprika. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Kom fløde i mørbradgryden, varm den igennem og smag til.
  • Pynt mørbradgryden med persille og server med knuste kartofler.
Tips

Ønsker du et alternativ til knuste kartofler, så er perlespelt også et godt bud. Saucen kan evt. jævnes med 1-2 spsk majsstivelse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8604 kJ / 2056 kcal

Næringsindhold pr. 100g

298 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 20,8 % 3,7 g
Kulhydrat: 43,9 % 7,7 g
Fedt: 35,3 % 2,8 g

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Knuste kartofler
Kartofler med skræl
1 kg
Groft salt
1½ tsk
Mørbradgryde
Smør
15 g
Afpudset svinemørbrad i små stykker
200 g
Kalkunbacon i tern
100 g
Rensede champignoner - hele og halve
800 g
Store rødløg i tynde både (ca. 200 g)
2
Flåede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Groft salt
2 tsk
Røget paprika
1 tsk
Piskefløde
1½ dl
Pynt
Grofthakket bredbladet persille