Mørbradgryde - med mere grønt

30 min
Arbejdstid: 15 min
Mørbradgryde - med mere grønt

Mørbradgryde er en dejlig familieret. Her får du den nemme gryderet, hvor vi har skruet op for grøntsagerne og ned for kødet. Vi serverer retten med ris, men du kan også spise den med knuste kartofler eller grøn kartoffelmos og evt. en salat til.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

15 g Smør
200 g Afpudset svinemørbrad i små stykker
100 g Bacon i tern
800 g Rensede champignoner - hele og halve
2 Store rødløg i store både (ca. 200 g)
2½ spsk Koncentreret tomatpuré
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
2½ tsk Groft salt
1 tsk Røget paprika
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
75- 100 g Babyspinatblade

Tilbehør

Grofthakket persille
Kogte ris

Sådan gør du

Mørbradgryde

  • Smelt smørret og steg mørbradstykker og bacon ved høj varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt champignon og løg, og steg videre ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt tomatpure og steg videre i ca. 2 min.
  • Tilsæt flåede tomater, salt og røget paprika.
  • Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Kom fløde og spinat i mørbradgryden, varm den igennem til spinaten er faldet sammen og smag til.
  • Vend persille i de kogte ris og server dem til mørbradgryden.

Ønsker du et alternativ til ris, så er perlespelt, byg, quinoa eller kogte eller knuste kartofler også et godt bud. Saucen kan evt. jævnes med 1-2 spsk majsstivelse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6627 kJ / 1584 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 23 % 4,4 g
Kulhydrat: 16,3 % 3,1 g
Fedt: 60,7 % 5,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/morbradgryde---med-mere-gront/