Mørbradgryde - med mere grønt
30 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
Mørbradgryde er en dejlig familieret. Her får du den nemme gryderet, hvor vi har skruet op for grøntsagerne og ned for kødet. Vi serverer retten med ris, men du kan også spise den med knuste kartofler eller grøn kartoffelmos og evt. en salat til.
Ingredienser
15 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Afpudset svinemørbrad i små stykker
|
|
100 g
Bacon i tern
|
|
800 g
Rensede champignoner - hele og halve
|
|
2
Store rødløg i store både (ca. 200 g)
|
|
2½ spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Røget paprika
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
75- 100 g
Babyspinatblade
|
Tilbehør
Grofthakket persille
|
|
---|---|
Kogte ris
|
Sådan gør du
Mørbradgryde
Ønsker du et alternativ til ris, så er perlespelt, byg, quinoa eller kogte eller knuste kartofler også et godt bud. Saucen kan evt. jævnes med 1-2 spsk majsstivelse.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6627 kJ / 1584 kcal
Næringsindhold pr. 100g
328 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 23 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 16,3 % | 3,1 g |
Fedt: | 60,7 % | 5,4 g |