Folva kartofler er runde eller ovale kartofler. Skrællen er ensartet og lysebrun. Indeni er kødet gult.
Folva har en fast konsistens efter kogning. Smagen er fin nøddeagtig.
Folva er en dansk sort.
Små Folva kartofler er gode til kogning, mens de store knolde egner sig til mos og bagekartofler.
Kogte kartofler kan serveres varme til middagsmaden eller kolde, hvor de skæres i skiver, fx til en kartoffelmad eller til kartoffelsalat.
Andre opskrifter med kartofler er flødegratinerede kartofler, brasede, knuste og grillede kartofler.
Kartofler kan bruges i sammenkogte retter fx svensk pølseret eller som fyld på pizza.
Folva egner sig til dyrkning på alle jordtyper.
Kartofler skal opbevares mørkt og køligt. Hvis de bliver udsat for sollys, bliver de grønne og kan have et højt indhold af solanin og chaconin, som er giftstoffer. Kartofler med grønne pletter skal derfor kasseres.
Juli - februar.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Da der ikke findes specifikke data for Folva, har vi valgt rå kartoffel, uspecificeret.