Frikadeller med sauce og kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(81 vurderinger)

45 min

Verdens bedste frikadeller er dem som mormor lavede! Gammeldags opskrift på frikadeller med kartofler og opbagt brun sovs - lige som mormor lavede det. Supplér de lækre frikadeller med tilbehør af grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • friskkværnet peber

Mormors brune sauce

  • 15 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk eller bouillon
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 600 g letkogte grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Frikadeller

  1. Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min.
  2. Tilsæt løg og æg. Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør til sidst mel i
  3. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Steg frikadellerne i smør i en pande.

"Mormors" brune sauce

  1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagningen har taget lidt farve.
  2. Tilsæt væsken 1/3 ad gangen, pisk konstant.
  3. Kog saucen igennem i ca 5 min. Smag til med salt, peber og tilsæt kulør efter behag.

Server de nystegte frikadeller sammen med kartofler, grøntsager og sauce.

Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag