Frikadeller med sauce og kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(71 vurderinger)

45 min

Frikadeller med brun sauce og kartofler er altid en sikker opskrift på et hit ved spisebordet. Frikadeller som mor lavede dem! Uhm!

Ingredienser

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • friskkværnet peber

Mormors brune sauce

  • 15 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk eller bouillon
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 600 g letkogte grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Frikadeller

Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min. Tilsæt løg og æg. Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør til sidst mel i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Steg frikadellerne i smør i en pande.

"Mormors" brune sauce

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagningen har taget lidt farve. Tilsæt væsken 1/3 ad gangen, pisk konstant. Kog saucen igennem i ca 5 min. Smag til med salt, peber og tilsæt kulør efter behag.

Server de nystegte frikadeller sammen med kartofler, grøntsager og sauce.

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 27 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: