Frikadeller med sauce og kartofler

Frikadeller med sauce og kartofler

45 min
Fryseegnet
Verdens bedste frikadeller er dem som mormor lavede! Gammeldags opskrift på frikadeller med kartofler og opbagt brun sovs - lige som mormor lavede det. Supplér de lækre frikadeller med tilbehør af grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder.

Sådan gør du

Frikadeller
  • Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min.
  • Tilsæt løg og æg. Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør til sidst mel i
  • Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Steg frikadellerne i smør i en pande.
"Mormors" brune sauce
  • Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagningen har taget lidt farve.
  • Tilsæt væsken 1/3 ad gangen, pisk konstant.
  • Kog saucen igennem i ca 5 min. Smag til med salt, peber og tilsæt kulør efter behag.
  • Server de nystegte frikadeller sammen med kartofler, grøntsager og sauce.
Frysetip

Frikadellerne kan fryses. Lun den inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8118 kJ / 1940 kcal

Næringsindhold pr. 100g

320 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 24,4 % 4,6 g
Kulhydrat: 50,3 % 9,5 g
Fedt: 25,3 % 2,2 g
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser

Frikadeller
Hakket grisekød (ca. 12% fedt)
300 g
Groft salt
¾ tsk
Fintrevet zittauerløg
1 spsk
Æg
1
Mælk
1 dl
Hvedemel
4 spsk
Friskkværnet peber
Mormors brune sauce
Smør
15 g
Hvedemel
2 spsk
Mælk eller bouillon
4 dl
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Kulør
Tilbehør
Kogte kartofler
1 kg
Letkogte grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder
600 g