Linsedeller

Linsedeller

30 min
Fryseegnet
Linsedeller er et godt valg, hvis I vil have en kødfri dag og alligevel gerne vil have "frikadeller". Denne opskrift på linsedeller giver både saftige og velkrydrede deller som er dejlige både en god salat til og fx stegte kartofler til - men de er også rigtig gode i pitabrød og wraps. Linsedellen er helt din egen, men minder nu alligevel en del om sin fætter med kød. Lav roligt en stor portion linsedeller, nu du er i gang - de kan nemlig fryses og er fine til madpakken.
Mere inspiration

Flere deller i samme boldgade - her farvestrålende rødbededeller.

Rødbededeller
45 min
Rødbededeller
(43)
Velbekomme!
Tips

Du kan lave linsedellerne af tørrede grønne linser, som du selv koger. Beregn ca. 100 g tørrede grønne linser som du skyller og koger i ½ liter vand tilsat ½ tsk salt. Kog i ca. 18 min. til linserne lige er helt møre, men ikke kogt ud. Du kan også bruge kikærter til dellerne - fra dåse eller tørrede. Du kan supplere med andre krydderurter og smagsgivere, fx persille, basilikum, koriander, hvidløg eller citronskal.

Frysetip

Linsedellerne kan fryses - lun dem evt. inden serveringen eller spis dem kolde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4839 kJ / 1157 kcal

Næringsindhold pr. 100g

665 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 18,6 % 7,3 g
Kulhydrat: 35 % 13,7 g
Fedt: 46,4 % 8,3 g

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise