Linsedeller
Linsedeller er et godt valg, hvis I vil have en kødfri dag og alligevel gerne vil have "frikadeller". Denne opskrift på linsedeller giver både saftige og velkrydrede deller, som er dejlige til både en god salat og stegte kartofler, men er også rigtig gode i pitabrød og wraps. Linsedellen er helt sin egen, men minder alligevel en del om sin fætter med kød. Lav roligt en stor portion linsedeller, når du er i gang - de kan nemlig fryses og er fine til madpakken.
Ingredienser
Linsefrikadeller
50 g
Hasselnøddekerner
|
|
---|---|
2
Løg (ca. 150 g)
|
|
1 dåse
Grønne linser i vand (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Finvalsede havregryn (ca. 40 g)
|
|
1
Æg
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
15 g
Smør
|
Sådan gør du
Linsefrikadeller
Du kan lave linsedellerne af tørrede grønne linser, som du selv koger. Beregn ca. 100 g tørrede grønne linser som du skyller og koger i ½ liter vand tilsat ½ tsk salt. Kog i ca. 18 min. til linserne lige er helt møre, men ikke kogt ud. Du kan også bruge kikærter til dellerne - fra dåse eller tørrede. Du kan supplere med andre krydderurter og smagsgivere, fx persille, basilikum, koriander, hvidløg eller citronskal.
Linsedellerne kan fryses - lun dem evt. inden serveringen eller spis dem kolde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5964 kJ / 1425 kcal
Næringsindhold pr. 100g
746 kJ / 178 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,6 g |
Protein: | 18,5 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 28,5 % | 12,5 g |
Fedt: | 53 % | 10,7 g |