Kartoffeldeller med ost
45 min
•
Kartoffeldeller er et lækkert grønt alternativ til både klassiske frikadeller og andre grønstsagsdeller. Her serveres kartoffeldellen med salat og cremet dip. Kartoffeldellen er en dejlig vegetarret til aftensmad - og dellerne kan bruges til madpakken, hvis der skulle blive nogle tilovers.
Ingredienser
Krydderurtedressing
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Finthakket frisk dild
|
|
2 spsk
Finthakket persille
|
|
3 spsk
Fintklippet purløg
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kartoffeldeller - 16 stk.
250 g
Kolde, kogte melede kartofler
|
|
---|---|
140 g
Revet mozzarellaost
|
|
2
Æg
|
|
1 dl
Rasp
|
|
1½ spsk
Fintrevet løg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
20 g
Smør
|
Salat
1 liter
Vand
|
|
---|---|
3
Fintsnittede porrer (ca. 300 g)
|
|
4
Farvede gulerødder i lange strimler (ca. 300 g)
|
Tilbehør
200 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Krydderurtedressing
Kartoffeldeller
Salat
Har du lyst til en ekstra spark smag i dine kartoffeldeller - så prøv at udskifte den revne mozzarella med TexMex revet ost.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8042 kJ / 1922 kcal
Næringsindhold pr. 100g
303 kJ / 73 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 24,5 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 47,2 % | 8,4 g |
Fedt: | 28,3 % | 2,3 g |