Kartoffeldeller med ost

Kartoffeldeller med ost

45 min
Kartoffeldeller er et lækkert grønt alternativ til både klassiske frikadeller og andre grønstsagsdeller. Her serveres kartoffeldellen med salat og cremet dip. Kartoffeldellen er en dejlig vegetarret til aftensmad - og dellerne kan bruges til madpakken, hvis der skulle blive nogle tilovers.

Sådan gør du

Krydderurtedressing
  • Vend alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Kartoffeldeller
  • Kom kartoflerne i en skål og mos dem med en gaffel.
  • Tilsæt ost, æg, rasp, løg og krydderier og rør blandingen godt sammen.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Form halvdelen af kartoffelblandingen til 8 små deller, fx med en ske. Steg dellerne på 3 sider ved jævn varme (ca. 7 min. i alt).
  • Tag de stegte kartoffelfdeller op af panden og hold dem varme. Steg de sidste deller i resten af smørret.
Salat
  • Bring vandet i kog i en gryde og kog porrerne i ca. 1 min.
  • Skyl dem i koldt vand og dup dem tørre med et viskestykke.
  • Vend porrer og gulerødder sammen med dressingen, anret salaten på et fad og server den sammen med brød og de lune deller.
Mere inspiration

Lyst til flere vegetariske deller til aftensmad?

Linsedeller
30 min
Linsedeller
(11)
Velbekomme!
Variation

Har du lyst til en ekstra spark smag i dine kartoffeldeller - så prøv at udskifte den revne mozarella med TexMex revet ost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8240 kJ / 1969 kcal

Næringsindhold pr. 100g

310 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 23,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 46,1 % 8,4 g
Fedt: 30,8 % 2,6 g

Ingredienser

Krydderurtedressing
250 g
Finthakket dild
2 spsk
Finthakket kruspersille
2 spsk
Fintklippet purløg
3 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Kartoffeldeller - 16 stk.
Kolde, kogte melede kartofler
250 g
Arla Karolines Køkken® økologisk revet Mozzarella 20%
140 g
Æg
2
Rasp
1 dl
Fintrevet zittauerløg
1½ spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Smør
20 g
Salat
Vand
1 liter
Fintsnittede porrer (ca. 300 g)
3
Farvede gulerødder i lange strimler (ca. 300 g)
4
Tilbehør
Groft brød
200 g