Vegetarfrikadeller med paneer og rød pestosauce

1 time 30 min
Arbejdstid: 45 min
Vegetarfrikadeller med paneer og rød pestosauce

Paneer er god at lave fars af og smager rigtig godt som vegetarfrikadeller. Smagen i frikadellerne kan varieres, prøv fx med andre pestoer, krydderier eller friske krydderurter. Lav evt. paneer osten dagen før. Vegetardeller kan laves på mange måder - men prøv denne her, hvor paneer giver saftighed og fylde til dellerne.

Ingredienser

Paneer

1 liter Mælk eller sødmælk
½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt

Vegetarfrikadeller

1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Tomatpesto
1 Æg
2 spsk Finvalsede havregryn
2 spsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
15 g Smør

Rød pestosauce

2½ dl Madlavningsfløde
3 spsk Tomatpesto
1 tsk Groft salt

Tilbehør

1 kg Kartofler - koges
520 g Blandet salat, fx babysalatblade, grønne bønner, agurk og rødløg

Sådan gør du

Paneer

  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål.
  • Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min.
  • Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken.
  • Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Vegetarfrikadeller

  • Riv den afkølede paneer ost på den grove side af et rivejern.
  • Tilsæt løg og hvidløg og rør det sammen med en gaffel.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og mos til en ensartet fars.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved jævn varme 7-8 min. på hver side.
  • Tag frikadellerne af panden og hold dem varme.

Rød pestosauce

  • Hæld fløden i panden sammen med tomatpesto og salt.
  • Varm saucen igennem under omrøring.
  • Server den sammen med frikadeller, kogte kartofler og salat.

Vegetarfrikadellerne kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8628 kJ / 2062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

285 kJ / 68 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 15,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 53,9 % 9 g
Fedt: 30,7 % 2,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vegetarfrikadeller-med-paneer-og-rod-pestosauce/