Vegetarfrikadeller med paneer og rød pestosauce

Vegetarfrikadeller med paneer og rød pestosauce

60+ min
Paneer er god at lave fars af og smager rigtig godt som vegetarfrikadeller. Smagen i frikadellerne kan varieres, prøv fx med andre pestoer, krydderier eller friske krydderurter. Lav evt. paneer osten dagen før. Vegetardeller kan laves på mange måder - men prøv denne her, hvor paneer giver saftighed og fylde til dellerne.

Sådan gør du

Paneer
  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål.
  • Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min.
  • Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken.
  • Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
Vegetarfrikadeller
  • Riv den afkølede paneer ost på den grove side af et rivejern.
  • Tilsæt løg og hvidløg og rør det sammen med en gaffel.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og mos til en ensartet fars.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved jævn varme 7-8 min. på hver side.
  • Tag frikadellerne af panden og hold dem varme.
Rød pestosauce
  • Hæld fløden i panden sammen med tomatpesto og salt.
  • Varm saucen igennem under omrøring.
  • Server den sammen med frikadeller, kogte kartofler og salat.
Frysetip

Vegetarfrikadellerne kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8764 kJ / 2095 kcal

Næringsindhold pr. 100g

289 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 15,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 53,7 % 9,1 g
Fedt: 30,9 % 2,4 g
Mere inspiration

Her endnu en lækker vegetardelle med god smag af ost.

Ingredienser

Paneer
Mælk eller sødmælk
1 liter
Friskpresset citronsaft
½ spsk
Groft salt
½ tsk
Vegetarfrikadeller
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Små finthakkede fed hvidløg
2
Tomat pesto
1 spsk
Æg
1
Finvalsede havregryn
2 spsk
Hvedemel
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Smør
15 g
Rød pestosauce
Madlavningsfløde
2½ dl
Tomat pesto
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Tilbehør
Kartofler - koges
1 kg
Blandet salat, fx babysalatblade, grønne bønner, agurk og rødløg
520 g