Vegetarfrikadeller med paneer og rød pestosauce

Vegetarfrikadeller med paneer og rød pestosauce

1 time 30 min
Arbejdstid: 45 min
Paneer er god at lave fars af og smager rigtig godt som vegetarfrikadeller. Smagen i frikadellerne kan varieres, prøv fx med andre pestoer, krydderier eller friske krydderurter. Lav evt. paneer osten dagen før. Vegetardeller kan laves på mange måder - men prøv denne her, hvor paneer giver saftighed og fylde til dellerne.
https://www.arla.dk/opskrifter/vegetarfrikadeller-med-paneer-og-rod-pestosauce/

Sådan gør du

Paneer
  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål.
  • Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min.
  • Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken.
  • Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
Vegetarfrikadeller
  • Riv den afkølede paneer ost på den grove side af et rivejern.
  • Tilsæt løg og hvidløg og rør det sammen med en gaffel.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og mos til en ensartet fars.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved jævn varme 7-8 min. på hver side.
  • Tag frikadellerne af panden og hold dem varme.
Rød pestosauce
  • Hæld fløden i panden sammen med tomatpesto og salt.
  • Varm saucen igennem under omrøring.
  • Server den sammen med frikadeller, kogte kartofler og salat.

Vegetarfrikadellerne kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

8627 kJ / 2062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

285 kJ / 68 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 15,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 53,9 % 9 g
Fedt: 30,7 % 2,4 g

Ingredienser

Paneer
1 liter Mælk eller sødmælk
½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Vegetarfrikadeller
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Tomatpesto
1 Æg
2 spsk Finvalsede havregryn
2 spsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
15 g Smør
Rød pestosauce
2½ dl Madlavningsfløde
3 spsk Tomatpesto
1 tsk Groft salt
Tilbehør
1 kg Kartofler - koges
520 g Blandet salat, fx babysalatblade, grønne bønner, agurk og rødløg