Falafler

Falafler

60+ min
Fryseegnet
Har du tid til at gøre lidt ekstra ud af dine falafler, så prøv at lave farsen med tørrede kikærter, der udblødes. Det kræver lidt planlægning, fordi kikærterne skal sættes i blød dagen før, men det er besværet værd! De rå kikærter gør det nemlig muligt at lave falaflerne lidt grovere, hvilket er superlækkert. Falaflerne kan steges i både pande, æbleskivepande og i en airfryer.

Sådan gør du

Dagen før
  • Dæk kikærterne med koldt vand og sæt dem på køl 12-24 timer.
På dagen
  • Sigt vandet fra kikærterne og skyl dem i en sigte.
  • Kør kikærter (ukogte), krydderurter, hvidløg og løg i en foodprocessor i 15-20 sek. til en grov fars. Brug "pulse" funktionen, så du kan følge med undervejs - og skrab kanterne ned halvvejs. Farsen skal være finthakket, men ikke køres til mos.
  • Kom kikærte-farsen i en skål og rør den sammen med resten af ingredienserne. Gør hænderne våde og form farsen til ca. 12 kugler.
  • Kom olien i en sauterpande - der skal være ca. 2 cm olie i panden - og varm den op til 180°. Er olien ikke varm nok, falder falaflerne fra hinanden.
  • Steg falaflerne i ca. 10 min. - eller til de er sprøde og gyldne. Vend dem nogle gange undervejs.
Serveringsforslag
  • Server falaflerne med fx hummus og tabbouleh eller i pitabrød med salat og cremefraichedressing.
Mere inspiration

Hvis det skal være de hurtige falafler....

Velbekomme!
Tilberedningstip

Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6830 kJ / 1632 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1319 kJ / 315 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 6,8 g
Protein: 13,7 % 10,6 g
Kulhydrat: 35,6 % 27,6 g
Fedt: 50,7 % 18,1 g
Relateret video
Falafler

Den bedste opskrift på falafler.

Ingredienser

Tørrede kikærter
250 g
Frisk koriander
1 potte
Bredbladet persille
5 stilke
Presset fed hvidløg
1
Lille zittauerløg i grove stykker
1
Vand
3 spsk
Hvedemel
1½ spsk
Citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Stødt koriander
1 tsk
Groft salt
¾ tsk
Bagepulver
½ tsk
Cayennepeber
¼ tsk
Smagsneutral olie - til stegning
ca. 3 dl