Falafler
Har du tid til at gøre lidt ekstra ud af dine falafler, så prøv at lave farsen med tørrede kikærter, der udblødes. Det kræver lidt planlægning, fordi kikærterne skal sættes i blød dagen før, men det er besværet værd! De rå kikærter gør det nemlig muligt at lave falaflerne lidt grovere, hvilket er superlækkert. Falaflerne kan steges i både pande, æbleskivepande og i en airfryer.
Ingredienser
250 g
Tørrede kikærter
|
|
---|---|
1 potte
Frisk koriander
|
|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
1
Presset fed hvidløg
|
|
1
Lille løg i grove stykker
|
|
3 spsk
Vand
|
|
1½ spsk
Hvedemel
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Stødt koriander
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
¼ tsk
Cayennepeber
|
ca. 3 dl
Smagsneutral olie - til stegning
|
---|
Sådan gør du
Dagen før
På dagen
Serveringsforslag
Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6837 kJ / 1634 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1307 kJ / 312 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,8 g |
Protein: | 13,7 % | 10,5 g |
Kulhydrat: | 35,6 % | 27,4 g |
Fedt: | 50,7 % | 17,9 g |
Den bedste opskrift på falafler.