Falafler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(39 vurderinger)

45 min

Hjemmelavede falafler smager skønt. Og hvem siger at falafler skal frituresteges? Prøv at pandestege dine falafler næste gang.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g tørrede kikærter
  • 2 liter vand

Falafler

  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dl vand
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl solsikkeolie

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • syltet jalapeno
  • både af citron (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.

Falafler

Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem. Kom kikærter, løg, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og vand i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom farsen i en skål og rør persille, bagepulver og mel i. Form farsen til ca. 25 falafler. Lad halvdelen af olien blive varm i en pande og steg halvdelen af falaflerne ca. 4 min. - vend af og til. Gentag med resten af olien og de sidste falafler.

Anret falaflerne på et fad sammen med syltede chilier, citronbåde og pynt med bredbladet persille.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag