Falafler - Opskrifter - Arla

Falafler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(37 vurderinger)

45 min

Hvem siger at falafler skal frituresteges? Prøv at pandestege dem - det er også godt.

Ingredienser

Antal portioner

8 timer før

  • 200 g tørrede kikærter
  • 2 liter vand
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dl vand
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl solsikkeolie

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • syltet jalapeno
  • både af citron (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

8 timer før

Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.

Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem. Kom kikærter, løg, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og vand i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom farsen i en skål og rør persille, bagepulver og mel i. Form farsen til ca. 25 falafler. Lad halvdelen af olien blive varm i en pande og steg halvdelen af falaflerne ca. 4 min. - vend af og til. Gentag med resten af olien og de sidste falafler.

Ved serveringen

Anret falaflerne på et fad sammen med syltede chilier, citronbåde og pynt med bredbladet persille.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: