Pitabrød med falafel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(81 vurderinger)

60+ min

Mums...falafler (kendt fra Mellemøsten) smager supergodt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

Antal portioner

Falafler - dagen før

  • 200 g tørrede kikærter
  • 2 liter vand - til iblødsætning

Falafler

  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dl vand
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl rapsolie - til stegning

Pitadressing

  • 1 liter skyllede, blandede babysalatblade
  • 1 grøn squash i små tern (ca. 200 g)
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 2 røde peberfrugter i korte strimler (ca. 200 g)
  • 6 grove lune pitabrød - i halve

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Falafler - dagen før

  1. Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i mindst 8 timer.

Falafler

  1. Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem. Kom kikærter, løg, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og vand i en foodprocessor og hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
  2. Kom farsen i en skål og rør bagepulver og mel i. Form farsen til 20 runde kugler - ca. 2 spsk kikærtefars pr. falafel.
  3. Varm olien op i en gryde ved kraftig varme. Kom en bid franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur.
  4. Dybsteg 3-4 falafler i den varme olie ca. 2 min., eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Dybsteg resten.

Pitadressing

  1. Vend yoghurt, citronskal, salt og peber sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Bland salatblade, squash, forårsløg og peberfrugter sammen. Fyld pitabrødene med salat og lune falafler. Hæld dressing i og spis straks.

Tips

Du kan dybstege falaflerne en times tid, før de skal spises. Lun dem i ovnen på en plade med bagepapir, 5-10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Falafeldejen kan tilsættes et par spiseskefulde hakket persille.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ / 2793 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag