Pitabrød med falafel

Pitabrød med falafel

8 timer 35 min
Arbejdstid: 35 min
Falafler er et hit - de er krydrede og sprøde. Falaflerne er krydret med hvidløg og spidskommen. Og sammen med den nemme pitadressing og de sprøde grøntsager, får du et pitabrød med masser af smag og tekstur. Pitabrød med falafel kan serveres til hverdag eller i madpakken. Prøv vores hjemmelavede falafler, hvis menuen står på vegetarisk fastfood.
https://www.arla.dk/opskrifter/pitabrod-med-falafel/

Sådan gør du

Falafler - dagen før
  • Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål.
  • Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i mindst 8 timer.
Falafler
  • Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem.
  • Kom kikærter, løg, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og vand i en foodprocessor og hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
  • Kom farsen i en skål og rør bagepulver og mel i.
  • Form farsen til 20 runde kugler - ca. 2 spsk kikærtefars pr. falafel.
  • Varm olien op i en gryde ved kraftig varme.
  • Kom en bid franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur.
  • Dybsteg 3-4 falafler i den varme olie ca. 2 min., eller til de er lysebrune.
  • Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Dybsteg resten.
Pitadressing
  • Vend yoghurt, citronskal, salt og peber sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Bland salatblade, squash, forårsløg og peberfrugter sammen.
  • Fyld pitabrødene med salat og lune falafler.
  • Hæld dressing i og spis straks.

Du kan dybstege falaflerne en times tid, før de skal spises. Lun dem i ovnen på en plade med bagepapir, 5-10 min. ved 200° - traditionel ovn. Falafeldejen kan tilsættes et par spiseskefulde hakket persille.

Energiindhold for hele retten:

13431 kJ / 3210 kcal

Næringsindhold pr. 100g

635 kJ / 152 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 12,8 % 4,8 g
Kulhydrat: 46,4 % 17,3 g
Fedt: 40,8 % 7 g

Ingredienser

Falafler - dagen før
200 g Tørrede kikærter
2 liter Vand - til iblødsætning
Falafler
1 Grofthakket løg (ca. 75 g)
3 Små knuste fed hvidløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Stødt spidskommen
1½ tsk Groft salt
1 dl Vand
½ tsk Bagepulver
2 spsk Hvedemel
4 dl Rapsolie - til stegning
Pitadressing
3½ dl Græsk yoghurt
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Skyllede, babysalatblade
1 Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
2 Røde peberfrugter i korte strimler (ca. 200 g)
6 Grove lune pitabrød - i halve