Pitabrød med falafel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(77 vurderinger)

60+ min

Mums...falafler (kendt fra Mellemøsten) smager supergodt.

Ingredienser

Antal portioner

8 timer før

  • 200 g tørrede kikærter
  • 2 liter vand - til iblødsætning
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dl vand
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl rapsolie - til stegning

Pitadressing

  • 1 liter skyllede, blandede babysalatblade
  • 1 grøn squash i små tern (ca. 200 g)
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 2 røde peberfrugter i korte strimler (ca. 200 g)
  • 6 grove lune pitabrød - i halve

Sådan gør du

Sådan gør du

8 timer før

Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i mindst 8 timer.

Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem. Kom kikærter, løg, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og vand i en foodprocessor og hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom farsen i en skål og rør bagepulver og mel i. Form farsen til 20 runde kugler - ca. 2 spsk kikærtefars pr. falafel. Varm olien op i en gryde ved kraftig varme. Kom en bid franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Dybsteg 3-4 falafler i den varme olie ca. 2 min., eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Dybsteg resten.

Pitadressing

Vend yoghurt, citronskal, salt og peber sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Bland salatblade, squash, forårsløg og peberfrugter sammen. Fyld pitabrødene med salat og lune falafler. Hæld dressing i og spis straks.

Tips

Du kan dybstege falaflerne en times tid, før de skal spises. Lun dem i ovnen på en plade med bagepapir, 5-10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Falafeldejen kan tilsættes et par spiseskefulde hakket persille.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: