Pitabrød med falafel
8 timer 35 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
Falafler er et hit - de er krydrede og sprøde. Falaflerne er krydret med hvidløg og spidskommen. Og sammen med den nemme pitadressing og de sprøde grøntsager, får du et pitabrød med masser af smag og tekstur. Pitabrød med falafel kan serveres til hverdag eller i madpakken. Prøv vores hjemmelavede falafler, hvis menuen står på vegetarisk fastfood.
Ingredienser
Falafler - dagen før
200 g
Tørrede kikærter
|
|
---|---|
2 liter
Vand - til iblødsætning
|
Falafler
1
Grofthakket løg (ca. 75 g)
|
|
---|---|
3
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Vand
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
4 dl
Rapsolie - til stegning
|
Pitadressing
3½ dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 liter
Skyllede, babysalatblade
|
|
---|---|
1
Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
2
Røde peberfrugter i korte strimler (ca. 200 g)
|
|
6
Grove lune pitabrød - i halve
|
Sådan gør du
Falafler - dagen før
Falafler
Pitadressing
Du kan dybstege falaflerne en times tid, før de skal spises. Lun dem i ovnen på en plade med bagepapir, 5-10 min. ved 200° - traditionel ovn. Falafeldejen kan tilsættes et par spiseskefulde hakket persille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13431 kJ / 3210 kcal
Næringsindhold pr. 100g
635 kJ / 152 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 12,8 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 46,4 % | 17,3 g |
Fedt: | 40,8 % | 7 g |