Grove pitabrød

Grove pitabrød

60+ min
Fryseegnet
Uhm! Hjemmebagte pitabrød af den grove slags: Det er både nemt og sjovt at bage dem selv.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 7 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Bland den kolde mælk og det kogende vand i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 15 cm i diameter).
  • Læg pitabrødene på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 10 min.
  • Bag rug-pitabrødene midt i ovnen - de hæver godt op og bliver hule under bagning ved høj temperatur.
Frysetip

Pitabrødene kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5773 kJ / 1380 kcal

Næringsindhold pr. 100g

793 kJ / 190 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,1 g
Protein: 12,3 % 5,7 g
Kulhydrat: 82,6 % 38,5 g
Fedt: 5,1 % 1,1 g

Ingredienser

Mælk
1½ dl
Kogende vand
1½ dl
Gær
25 g
Groft salt
½ tsk
Groft rugmel eller grahamsmel (ca. 3 dl)
150 g
Hvedemel (ca. 4½ dl)
250 g