Rug-pitabrød
60+ min

Rug-pitabrød

Uhm! Hjemmebagte pitabrød af den grove slags: Det er både nemt og sjovt at bage dem selv.
Fryseegnet
Bedømmelse (32 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rug-pitabrød

Uhm! Hjemmebagte pitabrød af den grove slags: Det er både nemt og sjovt at bage dem selv.

8 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl kogende vand
  • 25 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)

Fremgangsmåde:

Bland den kolde mælk og det kogende vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 15 cm i diameter). Læg pitabrødene på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 10 min. Bag rug-pitabrødene midt i ovnen.

Tip

Rug-pitabrødene hæver godt op og bliver hule, når man bager dem ved høj temperatur.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 250°.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 5 %
Print