Rug-pitabrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(51 vurderinger)

60+ min

Uhm! Hjemmebagte pitabrød af den grove slags: Det er både nemt og sjovt at bage dem selv.

Ingredienser

8 stykker pr. portion

Antal portioner

  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl kogende vand
  • 25 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland den kolde mælk og det kogende vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 15 cm i diameter). Læg pitabrødene på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 10 min. Bag rug-pitabrødene midt i ovnen.

Tip

Rug-pitabrødene hæver godt op og bliver hule, når man bager dem ved høj temperatur.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 250°.

Frysetip

Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 5 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: