Palak paneer
1 time 55 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
&format=webp)
Palak paneer er en klassisk indisk ret med paneer i cremet spinatsauce, serveret traditionelt med naanbrød og ris. Prøv denne opskrift af den populære vegetariske indiske ret palak paneer.
Ingredienser
Paneer
1 liter
Mælk eller sødmælk
|
|
---|---|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
200 g
Skyllede spinatblade
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
2
Små fed hvidløg
|
|
1 tsk
Finthakket syltede jalapenos eller grøn chilipeber
|
15 g
Smør
|
|
---|---|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Garam masala
|
|
1
Kanelstang
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
½ dåse
Hakkede tomater (ca. 200 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Piskefløde
|
Tilbehør
3 dl
Basmatiris, der koges med
|
|
---|---|
1 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
Lune naanbrød
|
Sådan gør du
Paneer
Lav evt. paneer osten dagen før
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9515 kJ / 2274 kcal
Næringsindhold pr. 100g
354 kJ / 85 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 15 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 64,7 % | 13,5 g |
Fedt: | 20,3 % | 1,9 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
