Palak paneer

Palak paneer

60+ min
Klassisk indisk ret med paneer i spinatsauce serveret med naanbrød og ris. Lav evt. paneer osten dagen før.

Sådan gør du

Paneer
  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
  • Blend spinat, vand, hvidløg og chili til puré.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Skær paneer osten i tern og steg dem gyldne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag dem af varmen. Smelt resten af smørret i panden, tilsæt krydderierne og rør i ca. 30 sek. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg i ca. 5 min. ved svag varme - eller til løgene er klare. Vend tomater, spinatpuré og salt i løgene. Rør fløden i, tilsæt paneer og varm retten godt igennem. Server med lune naanbrød og ris.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10050 kJ / 2402 kcal

Næringsindhold pr. 100g

439 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,2 % 3,7 g
Kulhydrat: 61,7 % 15,9 g
Fedt: 24,1 % 2,9 g

Ingredienser

Paneer
Letmælk eller sødmælk
1 liter
Friskpresset citronsaft
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Skyllede spinatblade
200 g
Vand
2 dl
Små fed hvidløg
2
Finthakket syltede jalapenos eller grøn chilipeber
1 tsk
Smør
15 g
Stødt spidskommen
2 tsk
Garam masala
1 tsk
Kanelstang
1
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Små finthakkede fed hvidløg
2
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Hakkede tomater (ca. 200 g)
½ dåse
Groft salt
1 tsk
½ dl
Tilbehør
Lune naanbrød
240 g
Basmatiris - koges med
240 g
Stødt gurkemeje
1 tsk