Palak paneer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Klassisk indisk ret med paneer i spinatsauce serveret med naanbrød og ris. Lav evt. paneer osten dagen før.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Paneer

  • 1 liter letmælk eller sødmælk
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g skyllede spinatblade
  • 2 dl vand
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 tsk finthakket syltede jalapenos eller grøn chilipeber
  • 15 g smør
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • ½ dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%

Tilbehør

  • 240 g lune naanbrød
  • 240 g basmatiris - koges med
  • 1 tsk stødt gurkemeje

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Paneer

Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Blend spinat, vand, hvidløg og chili til puré.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Skær paneer osten i tern og steg dem gyldne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag dem af varmen. Smelt resten af smørret i panden, tilsæt krydderierne og rør i ca. 30 sek. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg i ca. 5 min. ved svag varme - eller til løgene er klare. Vend tomater, spinatpuré og salt i løgene. Rør fløden i, tilsæt paneer og varm retten godt igennem. Server med lune naanbrød og ris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 58 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag