Palak paneer

1 time 55 min
Arbejdstid: 40 min
Palak paneer

Palak paneer er en klassisk indisk ret med paneer i cremet spinatsauce, serveret traditionelt med naanbrød og ris. Prøv denne opskrift af den populære vegetariske indiske ret palak paneer.

Ingredienser

Paneer

1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
200 g Skyllede spinatblade
2 dl Vand
2 Små fed hvidløg
1 tsk Finthakket syltede jalapenos eller grøn chilipeber
15 g Smør
2 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Garam masala
1 Kanelstang
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
½ dåse Hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk Groft salt
½ dl Piskefløde

Tilbehør

3 dl Basmatiris, der koges med
1 tsk Stødt gurkemeje
Lune naanbrød

Sådan gør du

Paneer

  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål.
  • Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min.
  • Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken.
  • Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
  • Blend spinat, vand, hvidløg og chili til puré.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Skær paneer osten i tern og steg dem gyldne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag dem af varmen.
  • Smelt resten af smørret i panden, tilsæt krydderierne og rør i ca. 30 sek.
  • Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg i ca. 5 min. ved svag varme - eller til løgene er klare.
  • Vend tomater, spinatpuré og salt i løgene.
  • Rør fløden i, tilsæt paneer og varm retten godt igennem.
  • Server med lune naanbrød og ris.

Lav evt. paneer osten dagen før

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9515 kJ / 2274 kcal

Næringsindhold pr. 100g

354 kJ / 85 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 15 % 3,1 g
Kulhydrat: 64,7 % 13,5 g
Fedt: 20,3 % 1,9 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/palak-paneer/