Palak paneer

Palak paneer

60+ min
Palak paneer er en klassisk indisk ret med paneer i cremet spinatsauce, serveret traditionelt med naanbrød og ris. Prøv denne opskrift af den populære vegetariske indiske ret palak paneer.
https://www.arla.dk/opskrifter/palak-paneer/

Sådan gør du

  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min.
  • Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
  • Blend spinat, vand, hvidløg og chili til puré.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Skær paneer osten i tern og steg dem gyldne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min - tag dem af varmen.
  • Smelt resten af smørret i panden, tilsæt krydderierne og rør i ca. 30 sek.
  • Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg i ca. 5 min. ved svag varme - eller til løgene er klare.
  • Vend tomater, spinatpuré og salt i løgene.
  • Rør fløden i, tilsæt paneer og varm retten godt igennem.
  • Server med lune naanbrød og ris.

Lav evt. paneer osten dagen før

Energiindhold for hele retten:

9535 kJ / 2279 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 15 % 3,7 g
Kulhydrat: 64,6 % 15,8 g
Fedt: 20,4 % 2,3 g
Mere inspiration

Prøv evt. at lave dine egne hjemmelavede Naan til.

Naanbrød
20 min
Naanbrød
(75)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Paneer
1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
200 g Skyllede spinatblade
2 dl Vand
2 Små fed hvidløg
1 tsk Finthakket syltede jalapenos eller grøn chilipeber
15 g Smør
2 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Garam masala
1 Kanelstang
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
½ dåse Hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk Groft salt
½ dl Piskefløde
Tilbehør
240 g Lune naanbrød
240 g Basmatiris - koges med
1 tsk Stødt gurkemeje