Paneer spyd

Paneer spyd

60+ min
Lækre pandestegte spyd med krydret paneer og grøntsager. Spyddene er også velegnet til grill eller grillpande. Prøv denne opskrift på paneer spyd som et alternativ til klassiske grillspyd.
https://www.arla.dk/opskrifter/paneer-spyd/

Sådan gør du

Paneer
  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål.
  • Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min.
  • Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken.
  • Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
  • Skær paneer osten i ca. 18 tern.
  • Rist krydderierne i en tør pande ved jævn til kraftig varme i ca. 1 min.
  • Tag krydderierne af varmen, knus dem, fx i en morter, og tilsæt olien.
  • Vend ostetern og olie sammen i en skål og lad dem marinere i ca. 10 min.
  • Sæt skiftevis ostetern og grøntsager på de 6 spyd.
  • Hæld resten af marinaden i en pande og lad det blive godt varmt.
  • Steg spyddene ved jævn varme ca. 2 min. på hver side (ca. 8 min. i alt).

Paneer spydene smager godt sammen med blandet grøn salat og naanbrød.

Lav evt. paneer osten dagen før.

Energiindhold for hele retten:

3008 kJ / 719 kcal

Næringsindhold pr. 100g

242 kJ / 58 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 25,1 % 3,6 g
Kulhydrat: 31,7 % 4,5 g
Fedt: 43,2 % 2,8 g
Mere inspiration

Prøv at lave dine egne Naan som tilbehør til paneer spyddene

Naanbrød
20 min
Naanbrød
(94)

Ingredienser

Paneer
1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
2 tsk Korianderfrø
1 tsk Hel spidskommen
1 tsk Stødt gurkemeje
¼ tsk Stødt chili
2 spsk Rapsolie
175 g Blandede grøntsager fx squash og peberfrugt
6 Grillspyd