Lækre pandestegte spyd med krydret paneer og grøntsager. Spyddene er også velegnet til grill eller grillpande. Lav evt. paneer osten dagen før.
Sådan gør du
Paneer
Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
Skær paneer osten i ca. 18 tern. Rist krydderierne i en tør pande ved jævn til kraftig varme i ca. 1 min. Tag krydderierne af varmen, knus dem, fx i en morter, og tilsæt olien. Vend ostetern og olie sammen i en skål og lad dem marinere i ca. 10 min.
Sæt skiftevis ostetern og grøntsager på de 6 spyd. Hæld resten af marinaden i en pande og lad det blive godt varmt. Steg spydene ved jævn varme ca. 2 min. på hver side (ca. 8 min. ialt).
Paneer spydene smager godt sammen med blandet grøn salat og naanbrød.