Paneer spyd

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Paneer spyd

Lækre pandestegte spyd med krydret paneer og grøntsager. Spyddene er også velegnet til grill eller grillpande. Prøv denne opskrift på paneer spyd som et alternativ til klassiske grillspyd.

Ingredienser

Paneer

1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
2 tsk Korianderfrø
1 tsk Hel spidskommen
1 tsk Stødt gurkemeje
¼ tsk Stødt chili
2 spsk Rapsolie
175 g Blandede grøntsager fx squash og peberfrugt
6 Grillspyd

Sådan gør du

Paneer

  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål.
  • Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min.
  • Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken.
  • Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
  • Skær paneer osten i ca. 18 tern.
  • Rist krydderierne i en tør pande ved jævn til kraftig varme i ca. 1 min.
  • Tag krydderierne af varmen, knus dem, fx i en morter, og tilsæt olien.
  • Vend ostetern og olie sammen i en skål og lad dem marinere i ca. 10 min.
  • Sæt skiftevis ostetern og grøntsager på de 6 spyd.
  • Hæld resten af marinaden i en pande og lad det blive godt varmt.
  • Steg spyddene ved jævn varme ca. 2 min. på hver side (ca. 8 min. i alt).

Paneer spydene smager godt sammen med blandet grøn salat og naanbrød.

Lav evt. paneer osten dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3004 kJ / 718 kcal

Næringsindhold pr. 100g

242 kJ / 58 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 25,1 % 3,6 g
Kulhydrat: 31,6 % 4,5 g
Fedt: 43,3 % 2,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/paneer-spyd/