Paneer bowl

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Paneer bowl - en skålfuld dejlg grønt med sprødstegte krydrede ostetern. Lækkert til frokost eller som let aftensmad. Lav evt. paneer osten dagen før.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Paneer

  • 1 liter letmælk eller sødmælk
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Marinade

  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk sesamolie
  • ½ spsk ristede sesamfrø
  • ½ tsk flydende honning

Stegt paneer

  • 15 g smør
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk stødt chili
  • ½ spsk sesamfrø
  • 2 gulerødder i lange strimler (ca. 150 g)
  • ½ agurk i lange strimler (ca. 150 g)
  • 1 avocado i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 100 g mangofrugt i små tern
  • 50 g romainesalat i mindre stykker

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Paneer

Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Marinade

Rør alle ingredienserne sammen. Hæld marinaden i en pæn skål og lad den stå til servering.

Stegt paneer

Skær paneer osten i tern. Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt krydderier og ostetern og steg dem ved jævn til kraftig varme 2-3 min. - eller til de er gyldne. Tilsæt sesamfrø og steg i yderligere ca. 1 min. Anret osteternene i skåle sammen med grøntsager, mangofrugt og salat. Dryp med lidt marinade og server resten ved siden af.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag