Paneer bowl

Paneer bowl

60+ min
Paneer bowl - en skålfuld dejlg grønt med sprødstegte krydrede ostetern. Lækkert til frokost eller som let aftensmad. Lav evt. paneer osten dagen før.

Sådan gør du

Paneer
  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
Marinade
  • Rør alle ingredienserne sammen. Hæld marinaden i en pæn skål og lad den stå til servering.
Stegt paneer
  • Skær paneer osten i tern. Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt krydderier og ostetern og steg dem ved jævn til kraftig varme 2-3 min. - eller til de er gyldne. Tilsæt sesamfrø og steg i yderligere ca. 1 min. Anret osteternene i skåle sammen med grøntsager, mangofrugt og salat. Dryp med lidt marinade og server resten ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

4205 kJ / 1005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

255 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 18,5 % 2,8 g
Kulhydrat: 33,6 % 5 g
Fedt: 47,9 % 3,3 g

Ingredienser

Paneer
1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Marinade
2 spsk Sojasauce
1 spsk Sesamolie
½ spsk Ristede sesamfrø
½ tsk Flydende honning
Stegt paneer
15 g Smør
½ tsk Stødt spidskommen
½ tsk Stødt koriander
½ tsk Stødt gurkemeje
½ tsk Stødt chili
½ spsk Sesamfrø
2 Gulerødder i lange strimler (ca. 150 g)
½ Agurk i lange strimler (ca. 150 g)
1 Avocado i tynde skiver (ca. 100 g)
100 g Mangofrugt i små tern
50 g Romainesalat i mindre stykker