Grøntsagsfrikadeller med tomatsalsa og dip

Grøntsagsfrikadeller med tomatsalsa og dip

2 timer
Arbejdstid: 50 min
Farvestrålende og lækre grøntsagsfrikadeller med paneer, ærter, majs og mynte - her serveret med tomatsalsa og en dip af salatost. Lav evt. paneeren dagen før.
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfrikadeller-med-tomatsalsa-og-dip/

Sådan gør du

Paneer
  • Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller.
  • Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra.
  • Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken.
  • Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.
Tomatsalsa
  • Vend alle ingredienserne til salsaen sammen.
  • Smag tomatsalsaen til og stil den tildækket på køl til servering.
Dip
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocesssor og kør ca. 30 sek. eller til dippen er jævn. Tilsæt evt. en smule vand.
  • Smag til og anret dippen på en tallerken. Pynt med valnødder, persilleblade og et drys paprika.
Grøntsagsfrikadeller
  • Riv den afkølede paneer groft på et rivejern og bland den med resten af ingredienserne.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Form med en ske farsen til 12 frikadeller og steg dem ved jævn til kraftig varme ca. 7 min. på hver side.
  • Server frikadellerne med tomatsalsa, dip og brød.
Energiindhold for hele retten:

9994 kJ / 2389 kcal

Næringsindhold pr. 100g

360 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 20,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 40,7 % 8,6 g
Fedt: 38,6 % 3,8 g

Ingredienser

Paneer
1 liter Mælk eller sødmælk
1½ spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Tomatsalsa
500 g Blommetomater i små tern
1 Agurk i små tern (ca. 300 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Strimlede mynteblade
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Dip
200 g Salatost i tern
50 g Valnøddekerner - gem lidt til pynt
½ dl Bredbladet persille - gem lidt til pynt
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 Lille fed hvidløg
½ tsk Mild paprika - gem lidt til pynt
Grøntsagsfrikadeller
75 g Majs
50 g Optøede ærter
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 tsk Finthakket rød chilipeber
1 spsk Finthakkede mynteblade
1 spsk Finthakket bredbladet persille
1 Æg
1 spsk Hvedemel
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
15 g Smør
Tilbehør
4 Ristede fuldkornspitabrød