Grøntsagsfrikadeller med tomatsalsa og dip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Farvestrålende og lækre grøntsagsfrikadeller med paneer, ærter, majs og mynte - her serveret med tomatsalsa og en dip af salatost. Lav evt. paneeren dagen før.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Paneer

  • 1 liter letmælk eller sødmælk
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Tomatsalsa

  • 500 g blommetomater i små tern
  • 1 agurk i små tern (ca. 300 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk strimlede friske mynteblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dip

Grøntsagsfrikadeller

  • 75 g majskerner
  • 50 g ekstrafine ærter
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk finthakkede friske mynteblade
  • 1 spsk finthakket bredbladet persille
  • 1 æg
  • 1 spsk hvedemel
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør

Tilbehør

  • 4 ristede fuldkornspitabrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Paneer

Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Tomatsalsa

Vend alle ingredienserne til salsaen sammen. Smag tomatsalsaen til og stil den tildækket på køl til servering.

Dip

Kom alle ingredienserne i en foodprocesssor og kør ca. 30 sek. eller til dippen er jævn. Tilsæt evt. en smule vand. Smag til og anret dippen på en tallerken. Pynt med valnødder, persilleblade og et drys paprika.

Grøntsagsfrikadeller

Riv den afkølede paneer groft på et rivejern og bland den med resten af ingredienserne. Lad smørret blive gyldent i en pande. Form med en ske farsen til 12 frikadeller og steg dem ved jævn til kraftig varme ca. 7 min. på hver side. Server frikadellerne med tomatsalsa, dip og brød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,7 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag