Hjemmelavet paneer
2 timer
•
Arbejdstid: 40 min
•
Paneer ost smager ikke af meget i sig selv, men dens meget åbne struktur gør, at den let optager smag fra andre ingredienser. Det gør osten velegnet i fx i gryderetter og ved stegning. Du kan købe en færdig paneer, men du kan også prøve at lave den selv.
Ingredienser
1 liter
Mælk eller sødmælk
|
|
---|---|
1 dl
Græsk yoghurt
|
|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Du får 75-125 g ost af en liter mælk - afhængig af hvor meget væde du sier fra. Græsk yoghurt gør osten mere cremet, men den kan undlades. Mælken du sier fra, kan du bruge til bagning af brød, til kartoffelmos, til smoothies m.m.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2072 kJ / 495 kcal
Næringsindhold pr. 100g
184 kJ / 44 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 32,3 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 42,7 % | 4,6 g |
Fedt: | 25 % | 1,2 g |