Oksefrikadeller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Spicy ostefrikadeller rullet i sesamfrø!

Ingredienser

2 frikadeller pr. person

Antal portioner

  • 3 spsk sesamfrø
  • 25 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kød, ost, mælk, chilipeber og salt sammen. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Form farsen til 16 små frikadeller og vend dem i sesamfrø. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun 8 frikadeller ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved svag varme i ca. 10 min. - vend af og til. Steg resten af frikadellerne.

Tip

Vil man have stærke frikadeller kan man undlade at fjerne de hvide "vægge", når man renser chilipeberen - meget af styrken sidder nemlig her.

Til madpakken

Pak oksefrikadellerne ind i smørrebrødspapir. Pak også en skive rugbrød smurt med lidt smør, ind i madpapir. Lav en gulerodssalat af revet gulerod, lidt appelsinfileter og rosiner. Kom gulerodsalaten i en boks. Læg lidt grønne peberfrugtstave i madpakken - husk en ske eller gaffel til gulerodssalaten.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,6 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 5 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: