Svampedeller

Svampedeller

35 min
Svampedeller er dejlige saftige frikadeller lavet af champignoner. Svampedellerne er et godt alternativ til de traditionelle frikadeller af kød og du kan servere dem på samme måde - med kartofler og salat eller grøntsager, som pålæg eller måske sammen med stuvet hvidkål. Når du laver svampedeller i stedet for frikadeller af kød, er det godt at tænke umami ind og svampe har et højt indhold af umami.

Sådan gør du

Svampedeller
  • Hak først græskarkernerne i en foodprocessor i ca. 10 sek. Tag kernerne op.
  • Hak løget i ca. 10 sek. Tilsæt havregryn, timian, salt og peber og hak i 10 sek.
  • Kom svampe i foodprocessoren og hak i yderligere ca. 30 sek., eller til svampene lige er hakket. Vend de hakkede græskarkerner i farsen.
  • Form svampefarsen, med 2 spiseskeer, til ca. 18 svampedeller.
  • Lad olien blive varm i en pande. Tilsæt smørret og lad det blive gyldent.
  • Brun svampedellerne ved kraftig varme, 2-3 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i 4-6 min. (i alt ca. 10 min.) - vend svampedellerne et par gange.
Mere inspiration

Var det noget med en sprød spidskålssalat til svampedellerne.

Spidskålssalat
20 min
Spidskålssalat
(11)
Velbekomme!
Klimatip

Når du vælger grøntsager i stedet for kød, er det godt at tænke umami ind. Umami er grundsmagen, som kan defineres som det lidt diffuse begreb, velsmag - som vi bl.a. får fra kød. Svampe har et højt indhold af umami.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5207 kJ / 1245 kcal

Næringsindhold pr. 100g

651 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 16,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 21,7 % 8,3 g
Fedt: 61,8 % 10,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Svampedeller
Græskarkerner
1 dl
Grofthakket stort zittauerløg (ca. 100 g)
1
Finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
80 g
Æg
2
Hakket frisk timian eller 2 tsk tørret timian
2 spsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Rensede champignoner
400 g
Rapsolie
2 spsk
Smør
20 g