Kinaradise

Kinaradise
Kinaradise er en grøntsag/rodfrugt, der også kaldes japansk ræddike. På engelsk hedder den dai-kon, der på japansk betyder stor-rod. Det er den opsvulmede pælerod, som vi spiser. Kinaradise tilhører korsblomstfamilien og er en forædling af ræddike.

Udseende

Kinaradise er en meget stor rodfrugt, den kan blive 40-50 cm lang, være op til 10 cm i tykkelsen og veje 700-800 g. Kinaradisen er hvid både udenpå og indeni.

Anvendelse

Kinaradise skal skrælles før brug, for skrællen har en meget stærk pebret smag.

Kinaradise kan spises rå. Den kan rives, og bruges i salater eller skæres i stave og serveres med dip. Man kan også skære tynde skiver med et mandolinjern, marinere dem med en dressing og tilsætte friske, grønne krydderurter, fx hakket persille.

Lader man sig inspirere af japansk madkultur, kan kinaradiser anvendes til sushi og de kan syltes eller fermenteres i en kimchi eller bruges som ingrediens i en misosuppe.

Desuden tåler kinaradiser også en hurtig opvarmning, fx i wokretter og grøntsagssupper.

Kinaradise kan holde sig i flere måneder i køleskab. Den kan også skæres i tern, blancheres og fryses, men derved mister den sprødheden.

Sæson

Hele året (import).

Næringsindhold

Læs mere om næringsindholdet i kinaradisen hos Fødevareinstituttet.

Kilder