Fennikel

Fennikel
Fennikel er i familie med dild og persille, og dens blade har da også visse lighedstræk med dild. Smagen er helt speciel, da den minder om lakrids og anis.

Udseende

Fennikel er en hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien med en dildagtig top.

Oprindelse

Fennikel stammer fra Vestasien og Middelhavsområdet, hvor den har været brugt som krydderi siden oldtiden. I Ægypten har fennikel været kendt som medicinplante i flere tusind år. Den siges at hjælpe mod krampe, migræne, mave-tarmkatar, diarré og luft i tarmene. Fennikel anvendes først som grøntsag fra 1980'erne.

Anvendelse

Fennikel kan anvendes både rå eller tilberedt på utallige måder. Og der kan koges en frisk og sødlig te af fennikel.

Den rå fennikel giver masser af smag og sprødhed, fx i en wrap, - og den kan også have hovedrollen som det grillede grønt. Eller brug den kold i salat eller varm i en pastaret med både grønt og kød, eller i en ragout. Fennikel kan holde sig et par dage ved stuetemperatur og op til tre uger i køleskab.

Sæson

Juni - oktober.

Næringsindhold

Læs mere om næringsindholdet i fennikel hos Fødevareinstituttet.

Kilder