Auberginegryde med fennikel og ristede kikærter

45 min
Auberginegryde med fennikel og ristede kikærter

Auberginen er kogt ind med en masse smag af timian, hvidløg, fennikel og æble. Ristede kikærter giver et sprødt element med smag og højt proteinindhold.

Ingredienser

Ristede kikærter

1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
1 tsk Røget paprika
½ tsk Groft salt
15 g Smør

Auberginegryde

25 g Smør
1 Aubergine i grove stykker (ca. 325 g)
2 Fennikler i både (ca. 500 g)
2 Løg i både (ca. 150 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
2 stilke Frisk timian
4 dl Vand
1 dl Æblejuice
2 spsk Sojasauce
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

4 dl Løse ris, parboiled - koges
¼ liter Creme fraiche

Sådan gør du

Ristede kikærter

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med paprika og salt. Bland det godt sammen, og fordel dem på en plade med bagepapir. Fordel smørret herpå. Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag kikærter i ca. 25 min. midt i ovnen til de er knasende sprøde - vend i dem af og til.

Auberginegryde

  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun auberginestykkerne i ca. 4 min. og tag dem op. Lad resten af smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, fennikel og timian i ca. 2 min. Tilsæt aubergine, vand, æblejuice, soja, salt og peber. Lad det koge ved svag varme og under låg 10-15 min. - eller til grøntsagerne er møre. Smag til og server auberginegryden sammen med sprøde, ristede kikærter, kogte ris og iskold cremefraiche.

Server auberginegryden med ristede kikærter, kogte ris og en skefuld creme fraiche.

Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/auberginegryde-med-fennikel-og-ristede-kikarter/