Auberginegryde med fennikel og ristede kikærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Auberginen er kogt ind med en masse smag af timian, hvidløg, fennikel og æble. Ristede kikærter giver et sprødt element med smag og højt proteinindhold.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør

Auberginegryde

  • 25 g smør
  • 1 aubergine i grove stykker (ca. 325 g)
  • 2 fennikler i både (ca. 500 g)
  • 2 zittauerløg i både (ca. 150 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 friske timiankviste
  • 4 dl vand
  • 1 dl æblejuice
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Ristede kikærter

Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med paprika og salt. Bland det godt sammen, og fordel dem på en plade med bagepapir. Fordel smørret herpå og bag kikærterne midt i ovnen til de er knasende sprøde - vend i dem af og til.

Auberginegryde

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun auberginestykkerne i ca. 4 min. og tag dem op. Lad resten af smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, fennikel og timian i ca. 2 min. Tilsæt aubergine, vand, æblejuice, soja, salt og peber. Lad det koge ved svag varme og under låg 10-15 min. - eller til grøntsagerne er møre. Smag til og server auberginegryden sammen med sprøde, ristede kikærter, kogte ris og iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

Server auberginegryden med ristede kikærter, kogte ris og en skefuld creme fraiche.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag