Auberginegryde med fennikel og ristede kikærter
45 min
•

Auberginen er kogt ind med en masse smag af timian, hvidløg, fennikel og æble. Ristede kikærter giver et sprødt element med smag og højt proteinindhold.
Ingredienser
Ristede kikærter
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Røget paprika
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
15 g
Smør
|
Auberginegryde
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Aubergine i grove stykker (ca. 325 g)
|
|
2
Fennikler i både (ca. 500 g)
|
|
2
Løg i både (ca. 150 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 stilke
Frisk timian
|
|
4 dl
Vand
|
|
1 dl
Æblejuice
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
|
---|---|
¼ liter
Creme fraiche
|
Sådan gør du
Ristede kikærter
Auberginegryde
Server auberginegryden med ristede kikærter, kogte ris og en skefuld creme fraiche.
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
