Auberginegryde med fennikel og ristede kikærter
45 min

Auberginegryde med fennikel og ristede kikærter

Auberginen er kogt ind med en masse smag af timian, hvidløg, fennikel og æble. Ristede kikærter giver et sprødt element med smag og højt proteinindhold.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Auberginegryde med fennikel og ristede kikærter

Auberginen er kogt ind med en masse smag af timian, hvidløg, fennikel og æble. Ristede kikærter giver et sprødt element med smag og højt proteinindhold.

Antal portioner

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter i vand (a ca. 310 g)
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør

Auberginegryde

  • 25 g smør
  • 1 aubergine i grove stykker (ca. 325 g)
  • 2 fennikler i både (ca. 500 g)
  • 2 zittauerløg i både (ca. 150 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 friske timiankviste
  • 4 dl vand
  • 1 dl æblejuice
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Ristede kikærter

Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål sammen med paprika og salt. Bland det godt sammen, og fordel dem på en plade med bagepapir. Fordel smørret herpå og bag kikærterne midt i ovnen til de er knasende sprøde - vend i dem af og til.

Auberginegryde

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun auberginestykkerne i ca. 4 min. og tag dem op. Lad resten af smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, fennikel og timian i ca. 2 min. Tilsæt aubergine, vand, æblejuice, soja, salt og peber. Lad det koge ved svag varme og under låg 10-15 min. - eller til grøntsagerne er møre. Smag til og server auberginegryden sammen med sprøde, ristede kikærter, kogte ris og iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

Server auberginegryden med ristede kikærter, kogte ris og en skefuld creme fraiche.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 29 %
Print