Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler

Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler

30 min
Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler uhm.........! Du kan også bruge laks eller rødspætte.

Sådan gør du

  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand og salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til de er møre.
Torskepakker
  • Skær torskefileten i 4 stykker. Klip 4 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Læg fiskestykket midt på bagepapiret og fordel porrer, gulerødder og fennikel over fisken. Afslut med citronsaft, salt og peber. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op så pakken lukkes. Bag torskepakkerne midt i ovnen.
  • Vend fedtstoffet med soltørret tomat. Åben hver fiskepakke og fordel fedtstoffet herover så det smelter ned over fisk og grøntsager. Server straks sammen med nykogte kartofler. Pynt med fennikeltop.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 225° - varmluft.
Velbekomme!
Tips

Du kan også lave fiskepakkerne i alufolie og komme dem på grillen. Torsk er bedst i de måneder hvor bogstavet R indgår, fx januaR, febRuar, maRts osv. I de måneder der ikke indholder R er der andre gode hvide fiskdu kan bruge, fx fladfisk som rødspætte og skrubber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9430 kJ / 2254 kcal

Næringsindhold pr. 100g

267 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 24,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 47,5 % 7,4 g
Fedt: 27,9 % 2 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Skrabede eller skrubbede kartofler
1¼ kg
Groft salt
½ spsk
Vand
1 liter
Torskepakker
Renset torskefilet uden skind
600 g
Porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
4
Gulerødder i tændstiktynde stave (ca. 200 g)
3
Fennikel i kvarte tynde skiver (ca. 100 g)
½
Friskpresset citronsaft
4 tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Arla Kærgården® Hvidløg og ramsløg
50 g
Meget finthakkede soltørrede tomater
½ spsk
Pynt
Top af fennikler