Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler
30 min

Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler

Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler uhm.........! Du kan også bruge laks eller rødspætte.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler

Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler uhm.........! Du kan også bruge laks eller rødspætte.

Antal portioner
  • 1¼ kg skrabede eller skrubbede kartofler
  • ½ spsk groft salt
  • 1 liter vand

Torskepakker

  • 600 g renset torskefilet uden skind
  • 4 porrer i tynde ringe
  • 3 gulerødder i tændstiktynde stave
  • 100 g fennikler i kvarte tynde skiver
  • 4 tsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • top af fennikler

Fremgangsmåde:

Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand og salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til de er møre.

Torskepakker

Skær torskefileten i 4 stykker. Klip 4 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Læg fiskestykket midt på bagepapiret og fordel porrer, gulerødder og fennikel over fisken. Afslut med citronsaft, salt og peber. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op så pakken lukkes. Bag torskepakkerne midt i ovnen.

Åben hver fiskepakke og fordel kryddersmørret herover så det smelter ned over fisk og grøntsager. Server straks sammen med nykogte kartofler. Pynt med fennikeltop.

Tip

Du kan også lave fiskepakkerne i stanniol og komme dem på grillen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 19 %
Print