Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel

Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel

60+ min
En rigtig gourmetret for dig, som har lyst til at gøre noget ekstra ud af det.

Sådan gør du

  • Lad olien blive godt varm i en stegegryde. Brun vildsvinet godt på alle sider. Tag svinet op og hæld fedtet fra.
  • Skræl skallen tyndt af citronen med fx en kartoffelskræller. Lad smørret blive gyldent i stegegryden og svits citronskal, hvidløgsfed og salvie i ca. 2 min. - ikke længere tid, så bliver citronskallen bitter. Læg svinet tilbage i stegegryden og tilsæt mælk, salt og peber. Lad kødet koge/braisere ved svag varme og under låg i 1 - 1½ time - mælken skal være kogt ned og nærmest koaguleret og let grynet.
  • Kog imens kartoflerne møre i letsaltet vand og skær dem i både eller skiver. Lad olien blive varm og steg kartoflerne i ca. 3 min. tilsæt fenniklerne og steg dem med i ca. 2 min. Drys med salt og peber.
  • Tag kødet op og si fonden. Riv svinekødet fra hinanden med en gaffel og vend det i braiseringsfonden. Smag til og server det til grøntsager, salat og brød.
Tip
  • Retten kan også laves med nakkefilet uden svær fra gris.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20118 kJ / 4808 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 25,7 % 7,9 g
Kulhydrat: 23,3 % 7,2 g
Fedt: 51 % 7,2 g

Ingredienser

Olivenolie
2 spsk
Nakkefilet af vildsvin
1¼ kg
Citroner (usprøjtede)
2
Smør
25 g
Fed hvidløg - ca. 10-12 pillede fed
1
Frisk salvie
1 dl
Sødmælk
1 liter
Groft salt
1 spsk
Friskkværnet peber
Vaskede aspargeskartofler
600 g
Fennikler i tynde skiver
200 g
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille
Tilbehør
Salat af fx, rødbedeblade, spinat og rucola
225 g
Groft brød
200 g