Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

En rigtig gourmetret for dig, som har lyst til at gøre noget ekstra ud af det.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 spsk olivenolie
  • 1¼ kg nakkefilet af vildsvin
  • 2 citroner (usprøjtede)
  • 25 g smør
  • 1 fed hvidløg - ca. 10-12 pillede fed
  • 1 dl friske salvieblade
  • 1 liter sødmælk
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g vaskede aspargeskartofler
  • 200 g fennikler i tynde skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 225 g salat af fx, rødbedeblade, spinat og rucola
  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad olien blive godt varm i en stegegryde. Brun vildsvinet godt på alle sider. Tag svinet op og hæld fedtet fra.

Skræl skallen tyndt af citronen med fx en kartoffelskræller. Lad smørret blive gyldent i stegegryden og svits citronskal, hvidløgsfed og salvie i ca. 2 min. - ikke længere tid, så bliver citronskallen bitter. Læg svinet tilbage i stegegryden og tilsæt mælk, salt og peber. Lad kødet koge/braisere ved svag varme og under låg i 1 - 1½ time - mælken skal være kogt ned og nærmest koaguleret og let grynet.

Kog imens kartoflerne møre i letsaltet vand og skær dem i både eller skiver. Lad olien blive varm og steg kartoflerne i ca. 3 min. tilsæt fenniklerne og steg dem med i ca. 2 min. Drys med salt og peber.

Tag kødet op og si fonden. Riv svinekødet fra hinanden med en gaffel og vend det i braiseringsfonden. Smag til og server det til grøntsager, salat og brød.

Tip

Retten kan også laves med nakkefilet uden svær fra gris.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Her skal serveres en god sangiovese-baseret vin, gerne en brunello di montalcino eller en vino nobile di montepulciano Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød