
Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel
60+ min
En rigtig gourmetret for dig, som har lyst til at gøre noget ekstra ud af det.
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1¼ kg nakkefilet af vildsvin
- 2 citroner
- 25 g smør
- 1 fed hvidløg - ca. 10-12 pillede fed
- 1 dl friske salvieblade
- 1 liter sødmælk
- 1 spsk groft salt
- friskkværnet peber
- 600 g vaskede aspargeskartofler
- 200 g fennikler i tynde skiver
- 2 spsk olivenolie
- ¾ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Pynt
- bredbladet persille
Tilbehør
- 225 g salat af fx, rødbedeblade, spinat og rucola
- 200 g groft brød
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad olien blive godt varm i en stegegryde. Brun vildsvinet godt på alle sider. Tag svinet op og hæld fedtet fra.
Skræl skallen tyndt af citronen med fx en kartoffelskræller. Lad smørret blive gyldent i stegegryden og svits citronskal, hvidløgsfed og salvie i ca. 2 min. - ikke længere tid, så bliver citronskallen bitter. Læg svinet tilbage i stegegryden og tilsæt mælk, salt og peber. Lad kødet koge/braisere ved svag varme og under låg i 1 - 1½ time - mælken skal være kogt ned og nærmest koaguleret og let grynet.
Kog imens kartoflerne møre i letsaltet vand og skær dem i både eller skiver. Lad olien blive varm og steg kartoflerne i ca. 3 min. tilsæt fenniklerne og steg dem med i ca. 2 min. Drys med salt og peber.
Tag kødet op og si fonden. Riv svinekødet fra hinanden med en gaffel og vend det i braiseringsfonden. Smag til og server det til grøntsager, salat og brød.
Tip
Retten kan også laves med nakkefilet uden svær fra gris.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 20420 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 26,6 g
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 25 %
- Fedt: 50 %
Vin match
Sangiovese Toscana, Italien
Her skal serveres en god sangiovese-baseret vin, gerne en brunello di montalcino eller en vino nobile di montepulciano Kilde: Martin Nordkvist
Læs om vin til svinekød