Grillet fennikel med smør, revet ost og ristede nødder

Grillet fennikel med smør, revet ost og ristede nødder

En skøn lille grøntsagsret, der smager fantastisk - enten som en lille forret med brød eller som tilbehør til et stykke stegt eller grillet kød. Grill fenniklen på havegrillen eller på en grillpande.

Ingredienser

3 Fennikler (ca. 500 g)
50 g Smør
75 g Revet revet cheddar- og maasdammerost
3 spsk Ristede grofthakkede hasselnøddekerner

Sådan gør du

  • Vask fenniklerne og skær det nederste af bunden - ikke hele bunden, de skal stadig hænge sammen.
  • Skær dem i 1 cm brede skiver og kog dem ca. 2. min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem afdryppe i en sigte.
  • Grill fennikelskiverne på en grillpande eller en havegrill - ca. 2 min. på hver side.
  • Anret dem på en fad, fordel smørret henover og drys med ost og nødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4324 kJ / 1034 kcal

Næringsindhold pr. 100g

657 kJ / 157 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,5 g
Protein: 18,5 % 7,1 g
Kulhydrat: 9,4 % 3,6 g
Fedt: 72,1 % 12,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-fennikel-med-smor-revet-ost-og-ristede-nodder/