Grillet fennikel med smør, revet ost og ristede nødder

Grillet fennikel med smør, revet ost og ristede nødder

En skøn lille grøntsagsret, der smager fantastisk - enten som en lille forret med brød eller som tilbehør til et stykke stegt eller grillet kød. Grill fenniklen på havegrillen eller på en grillpande.

Sådan gør du

  • Vask fenniklerne og skær det nederste af bunden - ikke hele bunden, de skal stadig hænge sammen.
  • Skær dem i 1 cm brede skiver og kog dem ca. 2. min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem afdryppe i en sigte.
  • Grill fennikelskiverne på en grillpande eller en havegrill - ca. 2 min. på hver side.
  • Anret dem på en fad, fordel smørret henover og drys med ost og nødder.
Energiindhold for hele retten:

4022 kJ / 961 kcal

Næringsindhold pr. 100g

611 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 16 % 5,8 g
Kulhydrat: 7,6 % 2,8 g
Fedt: 76,4 % 12,6 g

Ingredienser

Fennikler (ca. 500 g)
3
Smør
50 g
Revet revet cheddar- og maasdammerost
75 g
Ristede grofthakkede hasselnøddekerner
3 spsk