Gnocchi med salciccia
Ny

Gnocchi med salciccia

30 min
Salsiccia er en Italiensk pølse der vinder mere og mere indpas her i Danmark. Og det med rette, for den bidrager med rigtig meget smag og umami. Derfor kan du også reducere mængden af kød. Her bliver salsiccia præsenteret i en hverdagsret, der er hurtig og nem at lave, og samtidig er så velsmagende at de Italienske Mamas vil klappe i sine hænder. Denne skønne ret serveres med gnocchi, en skøn tomatsauce og sprød fennikelsalat på toppen.
https://www.arla.dk/opskrifter/gnocchi-med-salciccia/

Sådan gør du

  • Prik hul på salsiccia pølserne og tag farsen ud - kasser skindet. Form evt. små kugler. Steg salciccia-stykkerne på en tør pande ved jævn varme, i ca. 3 min.
  • Tilsæt løg og steg yderligere 3 min. ved kraftig varme.
  • Vend hvidløg, tomatpure, bouillon, fløde, salt og peber i. Lad det koge ved svag varme i ca. 5 min.
  • Kram imens fennikel med salt, olie og persille.
  • Kom tomaterne i panden.
  • Kog gnocchi efter anvisning på emballagen.
  • Hæld vandet fra gnocchierne og vend dem sammen med retten. Anret salciccia og gnocchi i et fad eller på tallerkner, pynt med fennikelsalat og server.

Du kan selvfølgelig også servere din salsiccia gryderet med pasta (men ikke med ris - vi er jo i Italien).

Energiindhold for hele retten:

7733 kJ / 1848 kcal

Næringsindhold pr. 100g

437 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,1 % 4,7 g
Kulhydrat: 47,4 % 12,2 g
Fedt: 34,5 % 4,1 g
Mere inspiration

Vil du gå all-in med det italienske, så kan du lave gnocchi selv - prøv denne opskrift.

Ingredienser

4 Salsiccia (ca. 240 g)
6 Skalotteløg i grove stykker (ca. 250 g)
3 Finthakkede fed hvidløg
2 spsk Tomatpuré
2 dl Grøntsagsbouillon
½ dl Piskefløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
250 g Cherrytomater i halve
200 g Fennikler i tynde strimler
1 tsk Groft salt
1 tsk Olivenolie
1 dl Hakket persille
500 g Gnocchi