Rugpandekager med rygeost og svampe

Rugpandekager med rygeost og svampe

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. I Bronzealderen havde vi i Danmark både fået syrnede mælkeprodukter og korn, og derfor kommer her vores moderne fortolkning af madpandekager.

Ingredienser

Rugpandekager

2 dl Vand
1 Øl (33 cl)
100 g Rugmel (ca. 1¾ dl)
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
4 Æg
1 tsk Groft salt
50 g Smør
250 g Champignoner og blandede svampe i mindre stykker
25 g Smør
300 g Fintsnittede fennikler
400 g Fintstrimlet savojkål
¼ tsk Groft salt
250 g Rygeost
200 g Røget skinke i strimler
125 g Blåbær

Pynt

Rød skovsyre

Sådan gør du

Rugpandekager

  • Rør vand, øl og rugmel sammen til en jævn blanding. Tilsæt hvedemel, æg og salt og lad pandekageblandingen stå tildækket i ca. ½ time. Lad smørret smelte i en pande og hæld det i dejen. Lad panden blive godt varm og fordel ca. 1 dl pandekagedej i panden og bag pandekagen ca. 1½ min. på hver side. Tag den af og stil den tildækket. Bag resten af pandekagerne på samme måde - ca. 8 i alt.

Svampeblanding

  • Rist champignon og svampe i en tør pande, ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt smør, fennikel, halvdelen af savojkålen og salt. Svits det ved jævn varme i ca. 2 min.
  • Fordel rygeosten i pandekagerne sammen med svampeblanding, skinke og blåbær. Rul dem let sammen, fordel det sidste savojkål på et fad og læg pandekagerne herpå. Pynt med skovsyre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11438 kJ / 2734 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 20,3 % 5,2 g
Kulhydrat: 37,9 % 9,6 g
Fedt: 41 % 4,8 g
Alkohol: 0,8 %
Relateret video Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rugpandekager-med-rygeost-og-svampe/