Rugpandekager med rygeost og svampe

Rugpandekager med rygeost og svampe

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. I Bronzealderen havde vi i Danmark både fået syrnede mælkeprodukter og korn, og derfor kommer her vores moderne fortolkning af madpandekager.
https://www.arla.dk/opskrifter/rugpandekager-med-rygeost-og-svampe/

Sådan gør du

Rugpandekager
  • Rør vand, øl og rugmel sammen til en jævn blanding. Tilsæt hvedemel, æg og salt og lad pandekageblandingen stå tildækket i ca. ½ time. Lad smørret smelte i en pande og hæld det i dejen. Lad panden blive godt varm og fordel ca. 1 dl pandekagedej i panden og bag pandekagen ca. 1½ min. på hver side. Tag den af og stil den tildækket. Bag resten af pandekagerne på samme måde - ca. 8 i alt.
Svampeblanding
  • Rist champignon og svampe i en tør pande, ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt smør, fennikel, halvdelen af savojkålen og salt. Svits det ved jævn varme i ca. 2 min.
  • Fordel rygeosten i pandekagerne sammen med svampeblanding, skinke og blåbær. Rul dem let sammen, fordel det sidste savojkål på et fad og læg pandekagerne herpå. Pynt med skovsyre.
Energiindhold for hele retten:

11432 kJ / 2732 kcal

Næringsindhold pr. 100g

432 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 20,3 % 5,2 g
Kulhydrat: 37,9 % 9,6 g
Fedt: 41 % 4,8 g
Alkohol: 0,8 %
Mere inspiration

Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavede madpandekager....

Madpandekager
30 min
Madpandekager
(15)
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

Rugpandekager
2 dl Vand
1 Øl (33 cl)
100 g Rugmel (ca. 1¾ dl)
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
4 Æg
1 tsk Groft salt
50 g Smør
250 g Champignoner og blandede svampe i mindre stykker
25 g Smør
300 g Fintsnittede fennikler
400 g Fintstrimlet savojkål
¼ tsk Groft salt
250 g Rygeost
200 g Røget skinke i strimler
125 g Blåbær
Pynt
Rød skovsyre