Rugpandekager med rygeost og svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. I Bronzealderen havde vi i Danmark både fået syrnede mælkeprodukter og korn, og derfor kommer her vores moderne fortolkning af madpandekager.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Rugpandekager

  • 2 dl vand
  • 1 øl (33 cl)
  • 100 g rugmel (ca. 1¾ dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 4 æg
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 250 g champignoner og blandede svampe i mindre stykker
  • 25 g smør
  • 300 g fintsnittede fennikler
  • 400 g fintstrimlet savojkål
  • ¼ tsk groft salt
  • 250 g rygeost 0,4%
  • 200 g røget skinke i strimler
  • 125 g blåbær

Pynt

  • rød skovsyre

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rugpandekager

Rør vand, øl og rugmel sammen til en jævn blanding. Tilsæt hvedemel, æg og salt og lad pandekageblandingen stå tildækket i ca. ½ time. Lad smørret smelte i en pande og hæld det i dejen. Lad panden blive godt varm og fordel ca. 1 dl pandekagedej i panden og bag pandekagen ca. 1½ min. på hver side. Tag den af og stil den tildækket. Bag resten af pandekagerne på samme måde - ca. 8 i alt.

Svampeblanding

Rist champignon og svampe i en tør pande, ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt smør, fennikel, halvdelen af savojkålen og salt. Svits det ved jævn varme i ca. 2 min.

Fordel rygeosten i pandekagerne sammen med svampeblanding, skinke og blåbær. Rul dem let sammen, fordel det sidste savojkål på et fad og læg pandekagerne herpå. Pynt med skovsyre.

Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 41 %
  • Alkohol: 1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag