Rugpandekager med rygeost og svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. I Bronzealderen havde vi i Danmark både fået syrnede mælkeprodukter og korn, og derfor kommer her vores moderne fortolkning af madpandekager.

Ingredienser

Antal portioner

Rugpandekager

  • 2 dl vand
  • 1 øl (33 cl)
  • 100 g rugmel (ca. 1¾ dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 4 æg
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 250 g champignoner og blandede svampe i mindre stykker
  • 25 g smør
  • 300 g fintsnittede fennikler
  • 400 g fintstrimlet savojkål
  • ¼ tsk groft salt
  • 250 g rygeost 0,4%
  • 200 g røget skinke i strimler
  • 125 g blåbær

Pynt

  • rød skovsyre

Sådan gør du

Sådan gør du

Rugpandekager

Rør vand, øl og rugmel sammen til en jævn blanding. Tilsæt hvedemel, æg og salt og lad pandekageblandingen stå tildækket i ca. ½ time. Lad smørret smelte i en pande og hæld det i dejen. Lad panden blive godt varm og fordel ca. 1 dl pandekagedej i panden og bag pandekagen ca. 1½ min. på hver side. Tag den af og stil den tildækket. Bag resten af pandekagerne på samme måde - ca. 8 i alt.

Svampeblanding

Rist champignon og svampe i en tør pande, ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt smør, fennikel, halvdelen af savojkålen og salt. Svits det ved jævn varme i ca. 2 min.

Fordel rygeosten i pandekagerne sammen med svampeblanding, skinke og blåbær. Rul dem let sammen, fordel det sidste savojkål på et fad og læg pandekagerne herpå. Pynt med skovsyre.

Hvordan laver man pandekager

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 41 %
  • Alkohol: 1 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: