Rugpandekager med rygeost og svampe

Det Grønne Museum og Frilandsmuseet har udfordret os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. I Bronzealderen havde vi i Danmark både fået syrnede mælkeprodukter og korn, og derfor kommer her vores moderne fortolkning af madpandekager.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rugpandekager med rygeost og svampe

Det Grønne Museum og Frilandsmuseet har udfordret os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. I Bronzealderen havde vi i Danmark både fået syrnede mælkeprodukter og korn, og derfor kommer her vores moderne fortolkning af madpandekager.

Antal portioner

Rugpandekager

  • 2 dl vand
  • 1 øl (33 cl)
  • 100 g rugmel (ca. 1¾ dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 4 æg
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 250 g champignoner og blandede svampe i mindre stykker
  • 25 g smør
  • 300 g fintsnittede fennikler
  • 400 g fintstrimlet savojkål
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Rugpandekager

Rør vand, øl og rugmel sammen til en jævn blanding. Tilsæt hvedemel, æg og salt og lad pandekageblandingen stå tildækket i ca. ½ time. Lad smørret smelte i en pande og hæld det i dejen. Lad panden blive godt varm og fordel ca. 1 dl pandekagedej i panden og bag pandekagen ca. 1½ min. på hver side. Tag den af og stil den tildækket. Bag resten af pandekagerne på samme måde - ca. 8 i alt.

Svampeblanding

Rist champignon og svampe i en tør pande, ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt smør, fennikel, halvdelen af savojkålen og salt. Svits det ved jævn varme i ca. 2 min.

Fordel rygeosten i pandekagerne sammen med svampeblanding, skinke og blåbær. Rul dem let sammen, fordel det sidste savojkål på et fad og læg pandekagerne herpå. Pynt med skovsyre.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 41 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Protein: 20 %
  • Alkohol: 1 %
  • Fiber: 46,3 g
Print