Fennikelsalat med laks og wasabi

Fennikelsalat med laks og wasabi

20 min
Skøn og enkel fisketallerken velegnet som både forret og frokost.

Sådan gør du

Wasabidressing
  • Bland fraiche med wasabi og salt. Stil den tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Skær fenniklerne i meget tynde strimler og bland dem med salatløg, radiser og rapsolie. Læg blandingen på et fad. Skær laksen i tynde skiver og læg dem på fadet. Drys salt, peber og sesamfrø ud over laksen. Dryp med limesaft og server med wasabidressing og sojasauce.
Energiindhold for hele retten:

3978 kJ / 951 kcal

Næringsindhold pr. 100g

377 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 32,8 % 7,3 g
Kulhydrat: 9,9 % 2,2 g
Fedt: 57,3 % 5,8 g

Ingredienser

Wasabidressing
Fraiche
2 dl
Wasabi
1 tsk
Groft salt
⅛ tsk
Fennikler (ca. 400 g)
2
Salatløg - i tynde strimler (ca. 75 g)
1
Radiser - i tynde skiver
75 g
Koldpresset rapsolie
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Sesamfrø
1 spsk
Sorte sesamfrø
1 spsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Optøet, frossen fersk laks
250 g
Tilbehør
Sojasauce