Rødkålssalat med vindruer og valnødder

Rødkålssalat med vindruer og valnødder

30 min
En herlig frisk rødkålssalat, som har lånt en hel del fra waldorfsalaten - nemlig både æbler, valnødder og bladselleri. Dressingen er nedtonet i denne waldorfsalat variation, idet der både er sparet på mængden og fedtindhold. Denne dejlige og meget nemme rødkålssalat passer både til julens klassiske retter som flæskesteg, medisterpølse og frikadeller - men den er også et rigtig godt bud på en salat til vildt med skøn flødesauce.

Sådan gør du

Kvarkdressing
  • Vend kvark, sirup, salt og peber sammen.
Rødkålssalat
  • Vend den fintsnittede rødkål og æbletern i kvarkdressingen.
  • Stil rødkålssalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Ved servering
  • Kom rødkålssalaten i et fad og drys bladselleri, vindruer og valnødder på toppen. Pynt med blade af bladselleri,

I stedet for rødkål kan du bruge hvidkål - og valnødder kan erstattes af mandler eller andre nødder. Du kan udskifte kvark med andre syrnede produkter, fx skyr, fraiche eller cremefraiche.

Energiindhold for hele retten:

3587 kJ / 857 kcal

Næringsindhold pr. 100g

299 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19,6 % 3,5 g
Kulhydrat: 51,4 % 9 g
Fedt: 29 % 2,3 g
Mere inspiration

Farverig, knasende, sprød og lækker kålsalat

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Kvarkdressing
250 g Kvark
1½ spsk Lys agavesirup
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Rødkålssalat
300 g Fintsnittet rødkål
3 Æbler i tern, fx coxorange (ca. 225 g)
4 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 150 g)
200 g Halve stenfri, blå og grønne vindruer
40 g Grofthakkede valnøddekerner
Pynt
Blade af bladselleri