Rødkålssalat med vindruer og valnødder

Nøglehulsmærket opskrift

Rødkålssalat med vindruer og valnødder

Bedømmelse

(90 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

En herlig frisk rødkålssalat, som har lånt en hel del fra waldorfsalaten.

Ingredienser

Antal portioner

Skyrdressing

  • 300 g fintsnittet rødkål
  • 3 æbler i mundrette bidder, fx coxorange (ca. 225 g)
  • 4 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 150 g)
  • 200 g blå og grønne vindruer i halve
  • 40 g grofthakkede valnøddekerner

Pynt

  • blade af bladselleri

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyrdressing

Vend skyr, sirup, salt og peber sammen.

Vend den fintsnittede rødkål og æbletern i skyrdressingen. Stil rødkålssalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Kom rødkålssalaten i et fad og drys bladselleri, vindruer og valnødder på toppen.

Tips

I stedet for rødkål kan du bruge hvidkål - og valnødder kan erstattes af mandler eller andre nødder.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3678 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: