Rødkålssalat med vindruer og valnødder

Rødkålssalat med vindruer og valnødder

30 min Tilbehør

En herlig frisk rødkålssalat, som har lånt en hel del fra waldorfsalaten - nemlig både æbler, valnødder og bladselleri. Dressingen er nedtonet i denne waldorfsalat variation, idet der både er sparet på mængden og fedtindhold. Denne dejlige og meget nemme rødkålssalat passer både til julens klassiske retter som flæskesteg, medisterpølse og frikadeller - men den er også et rigtig godt bud på en salat til vildt med skøn flødesauce.

Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske waldorfsalat.

Velbekomme!
Tips

I stedet for rødkål kan du bruge hvidkål - og valnødder kan erstattes af mandler eller andre nødder. Du kan udskifte kvark med andre syrnede produkter, fx skyr, fraiche eller cremefraiche.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3557 kJ / 850 kcal

Næringsindhold pr. 100g

297 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 20,6 % 3,6 g
Kulhydrat: 49,4 % 8,6 g
Fedt: 30 % 2,4 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser