Juletoast

Juletoast

30 min
Verdens bedste toast til dagen derpå - den 25 december. Eller perfekt til den alternative julefrokost.

Sådan gør du

  • Skær skal og hinder af appelsinen - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Kram rødkålen let med salt, og vend den sammen med appelsinfileter, -saft og valnødder.
  • Pluk kødet fra andelåret. Smør brødskiverne med smør på den ene side. Læg brødene sammen, med smørsiden udad, om andekød, rødkålssalat og ost. Lad en toastmaskine blive godt varm og rist de 2 toast i ca. 5 min. - til de er gyldne og osten er smeltet.

Brug resterne af anden fra juleaften.

Smager lækkert med ribsgele som tilbehør.

Energiindhold for hele retten:

9406 kJ / 2248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1136 kJ / 271 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 11,5 % 7,7 g
Kulhydrat: 24,6 % 16,4 g
Fedt: 63,9 % 19,6 g

Ingredienser

1 Appelsin
50 g Fintsnittet rødkål
½ tsk Groft salt
15 g Valnøddekerner
1 Confiteret andelår - eller stegt andekød
4 skiver Langtidshævet hvedebrød
15 g Smør
2 skiver Havarti ost