Smørrebrød med kalkunbryst og æble-fennikelsalat

15 min
Smørrebrød med kalkunbryst og æble-fennikelsalat

Et godt stykke brød med flødeost, røget kalkun og en lille frisk, sprød salat. Spis den som et mellemmåltid eller en let frokost.

Ingredienser

Æble-fennikelsalat

½ Syrligt æble (ca. 50 g)
½ Lille fennikel (ca. 50 g)
½ spsk Jomfruolivenolie
1 tsk Friskpresset citronsaft
Evt. lidt bredbladet persille
Et nip flagesalt
4 skiver Ristet surdejsbrød
100 g Pikant flødeost
4 skiver Røget kalkunbryst
½ spsk Grofthakkede græskarkerner
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Æble-fennikelsalat

  • Skær æblet i kvarter og fjern kernehuset.
  • Skær æblestykkerne og fenniklen i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Vend skiverne sammen med olie, citronsaft og evt. lidt persille. Drys med flagesalt.
  • Smør brødskiverne med flødeost og fordel kalkunskiver og halvdelen af æble-fennikelsalaten herpå.
  • Drys med græskarkerner og peber.
  • Server med resten af salaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4318 kJ / 1032 kcal

Næringsindhold pr. 100g

835 kJ / 200 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 16,2 % 8 g
Kulhydrat: 51 % 25 g
Fedt: 32,8 % 7,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrod-med-kalkunbryst-og-able-fennikelsalat/