Langtidsstegt nakkesteg
1 time 50 min
•

Langtidsstegt nakkesteg med varme krydderier spreder god duft i køkkenet. Nakkekammen bliver dejlig saftig ved denne metode og krydderierne giver en anderledes smagsoplevelse end vi normalt får med en nakkesteg. Prøv en langtidsstegt nakkesteg, næste gang du har lyst til at servere et helt stykke kød.
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
1½ spsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Fennikelfrø
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 kg
Nakkekam
|
|
12
Skalotteløg
|
|
3
Æbler
|
|
4
Kanelstænger
|
|
2 dl
Vand
|
|
1½ dl
Æblejuice
|
|
2 spsk
Flydende honning
|
Sådan gør du
Du kan gøre den langtidsstegte nakkesteg mindre juleagtig ved at undlade kanelstænger og æbler.
Brug evt. rester af kødet til en herlig biksemad med spejlæg og sprød salat.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8478 kJ / 2026 kcal
Næringsindhold pr. 100g
240 kJ / 57 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 39,6 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 22,8 % | 3,2 g |
Fedt: | 37,6 % | 2,4 g |
