Langtidsstegt nakkesteg

1 time 50 min
Langtidsstegt nakkesteg

Langtidsstegt nakkesteg med varme krydderier spreder god duft i køkkenet. Nakkekammen bliver dejlig saftig ved denne metode og krydderierne giver en anderledes smagsoplevelse end vi normalt får med en nakkesteg. Prøv en langtidsstegt nakkesteg, næste gang du har lyst til at servere et helt stykke kød.

Ingredienser

25 g Smør
1½ spsk Groft salt
1 spsk Fennikelfrø
Friskkværnet peber
1 kg Nakkekam
12 Skalotteløg
3 Æbler
4 Kanelstænger
2 dl Vand
1½ dl Æblejuice
2 spsk Flydende honning

Sådan gør du

  • Læg nakkekammen i et ovnfast fad.
  • Smelt smørret og bland det med salt, fennikelfrø og peber. Pensl kryddersmørret på nakkekammen og kom skalotteløgene (med skal) i fadet.
  • Del æblerne i halve eller kvarte, fjern kernehusene og kom æblerne i fadet sammen med kanelstænger. Rør vand, æblejuice og honning sammen og hæld det i fadet.
  • Steg kødet midt i ovnen i ca. 3 timer ved 125° - traditionel ovn. Skru temperaturen op efter 3 timer og steg i yderligere ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Skær kødet i skiver og server med æbler, løg og stegesky.

Du kan gøre den langtidsstegte nakkesteg mindre juleagtig ved at undlade kanelstænger og æbler.

Brug evt. rester af kødet til en herlig biksemad med spejlæg og sprød salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8478 kJ / 2026 kcal

Næringsindhold pr. 100g

240 kJ / 57 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 39,6 % 5,6 g
Kulhydrat: 22,8 % 3,2 g
Fedt: 37,6 % 2,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/langtidsstegt-nakkesteg/