Langtidsstegt nakkesteg

Langtidsstegt nakkesteg

60+ min
Langtidsstegt nakkesteg med varme krydderier spreder god duft i køkkenet. Nakkekammen bliver dejlig saftig ved denne metode og krydderierne giver en anderledes smagsoplevelse end vi normalt får med en nakkesteg. Prøv en langtidsstegt nakkesteg, næste gang du har lyst til at servere et helt stykke kød.

Sådan gør du

  • Læg nakkekammen i et ovnfast fad.
  • Smelt smørret og bland det med salt, fennikelfrø og peber. Pensl kryddersmørret på nakkekammen og kom skalotteløgene (med skal) i fadet.
  • Del æblerne i halve eller kvarte, fjern kernehusene og kom æblerne i fadet sammen med kanelstænger. Rør vand, æblejuice og honning sammen og hæld det i fadet.
  • Steg kødet midt i ovnen. Skru temperaturen op efter 3 timer og steg i yderligere ca. 15 min.
  • Skær kødet i skiver og server med æbler, løg og stegesky.
Stegetid
  • Ca. 3 timer ved 125° - traditionel ovn og ca. 15 min ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Server kartofler til nakkestegen

Velbekomme!
Variation

Du kan gøre den langtidsstegte nakkesteg mindre juleagtig ved at undlade kanelstænger og æbler.

Nem mad til i morgen

Brug evt. rester af kødet til en herlig biksemad med spejlæg og sprød salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17450 kJ / 4171 kcal

Næringsindhold pr. 100g

493 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 22 % 6,4 g
Kulhydrat: 26,8 % 7,8 g
Fedt: 51,2 % 6,8 g

Ingredienser

Smør
25 g
Groft salt
1½ spsk
Fennikelfrø
1 spsk
Friskkværnet peber
Nakkekam
1 kg
Skalotteløg
12
Æbler
3
Kanelstænger
4
Vand
2 dl
Æblejuice
1½ dl
Flydende honning
2 spsk
Indkluderet i opskriften
Flødekartofler
60+ min
Flødekartofler
(437)