Oksekød i fad

Oksekød i fad

1 time
Oksekød i fad kombinerer kødsauce og kartoffelmos i én ret. Det er en rigtig familieret, som de fleste både børn og voksne er vilde med. Vil du have lidt flere grøntsager ind i din oksekød i fad, kan du lægge et lag dampet spinat (presset fri for væde) mellem kødsaucen og kartoffelmosen. Men måske skal oksekød i fad bare serveres lige som den er, uden for mange dikkedarer.

Sådan gør du

Kartoffelmos
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller håndmixer, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.
  • Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.
Kødsauce
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, paprika, salt og peber.
  • Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til.
  • Hæld saucen i et smurt ovnfast fad (ca. 3 liter) og læg kartoffelmosen over som et låg. Bag retten midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

En ovnret mere med kartoffelmos.....værs'go.

Fisherman´s pie
1 time
Fisherman´s pie
(48)
Velbekomme!
Klimatip

Oksekød i fad er alletiders ret, hvis du har en rest kødsauce du skal have brugt på en ny måde. Hvis ikke din rest kødsauce er så stor at den kan mætte hele familien, kan du supplere den med en dåse bønner i chilisauce eller to.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9187 kJ / 2196 kcal

Næringsindhold pr. 100g

347 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 29,9 % 6,1 g
Kulhydrat: 38,9 % 7,9 g
Fedt: 31,2 % 2,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kartoffelmos
Kartofler
1 kg
Mælk
1½ dl
Smør
40 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Kødsauce
Smør
20 g
Grofthakket zittauerløg
1
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
600 g
Tomatketchup
1 dl
Mild paprika
1 tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Blandet salat af fx icebergsalat og rød og grøn peberfrugt
650 g