Oksekød i fad

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(205 vurderinger)

1 timer

Oksekød i fad kombinerer kødsauce og kartoffelmos i én ret. Opskriften giver en ret, som smager fantastisk - glæd dig.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • 1½ dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kødsauce

  • 50 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 600 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 tsk delikatessepaprika
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 650 g blandet salat af fx icebergsalat og rød og grøn peberfrugt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller håndmixer, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

Kødsauce

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, paprika, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til. Hæld saucen i et smurt ovnfast fad (ca. 3 liter) og læg kartoffelmosen over som et låg. Bag retten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: