Oksekød i fad
Oksekød i fad kombinerer kødsauce og kartoffelmos i én ret. Det er en rigtig familieret, som de fleste både børn og voksne er vilde med. Vil du have lidt flere grøntsager ind i din oksekød i fad, kan du lægge et lag dampet spinat (presset fri for væde) mellem kødsaucen og kartoffelmosen. Men måske skal oksekød i fad bare serveres lige som den er, uden for mange dikkedarer.
Ingredienser
Kartoffelmos
1 kg
Kartofler
|
|
---|---|
1½ dl
Mælk
|
|
40 g
Smør
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kødsauce
20 g
Smør
|
|
---|---|
1
Grofthakket løg
|
|
600 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
1 dl
Tomatketchup
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
650 g
Blandet salat af fx icebergsalat og rød og grøn peberfrugt
|
---|
Sådan gør du
Kartoffelmos
Kødsauce
Oksekød i fad er alletiders ret, hvis du har en rest kødsauce du skal have brugt på en ny måde. Hvis ikke din rest kødsauce er så stor at den kan mætte hele familien, kan du supplere den med en dåse bønner i chilisauce eller to.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9195 kJ / 2198 kcal
Næringsindhold pr. 100g
346 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 29,9 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 38,9 % | 7,9 g |
Fedt: | 31,2 % | 2,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.