Fyldte peberfrugter - af en rest kødsauce og perlespelt
  • Arla
  • Opskrifter
  • Fyldte peberfrugter - af en rest kødsauce og perlespelt

Fyldte peberfrugter - af en rest kødsauce og perlespelt

1 time 10 min
Arbejdstid: 25 min
Undgå madspild og brug nogle af dine gode rester til en dejlig ny ret. Fyld peberfrugter med en rest kødsauce og kogt perlespelt. Du undgår madspild, det er nemt og smager dejligt.
https://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-peberfrugter---af-en-rest-kodsauce-og-perlespelt/

Sådan gør du

Fyldte peberfrugter
  • Vend kødsauce, kogt spelt, løg, ost, persille og salt sammen.
  • Skær en "hat" af hver peberfrugt, ca. 2 cm nede og rens peberfrugterne for kerner og vægge.
  • Skær stilkene af peberfrugthattene og hak peberfrugtkødet. Bland det med hakkede tomater i et ovnfast fad (ca. 18 x 28 cm).
  • Fordel kødsaucefyldet i peberfrugterne og stil dem i tomatsaucen.
  • Drys med rasp og bag de fyldte peberfrugter midt i ovnen ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn. Dæk evt. peberfrugterne med bagepapir, hvis raspen er ved at blive for mørk.

Du kan skære en anelse af bunden af peberfrugterne (uden at lave hul), hvis de har svært ved at stå.

Bulgur kan erstattes med quina. Tex mex osten kan erstattes af Arla Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost, hvis retten skal være mindre hot.

Energiindhold for hele retten:

8513 kJ / 2035 kcal

Næringsindhold pr. 100g

395 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 23,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 44 % 10,2 g
Fedt: 32,9 % 3,5 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Fyldte peberfrugter
En rest kødsauce (ca. 350 g)
300 g Kogt perlespelt (af 160 g rå perlespelt)
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
175 g Revet tex mex ost
2 dl Grofthakket bredbladet persille
1 tsk Groft salt
4 Store røde peberfrugter (ca. 700 g)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
8 spsk Pankorasp (ca. 35 g)
Pynt
Blade af bredbladet persille