Grillstegte grøntsager og grillspyd

Grillstegte grøntsager og grillspyd

30 min
Nemt, hurtigt og delikat... Kød og grøntsager ryger en tur på grillen, kartoflerne skal koges og så er der serveret sammen med en lækker bearnaisedip!

Sådan gør du

Bearnaisedip
  • Pisk æggeblommen sammen med estragon, essens, sukker, salt og peber. Vend cremefraichen i med let hånd og stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Grillstegte grøntsager
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Grill fennikel, gulerødder og radiser i ca. 8 min. - vend af og til. Bland, ved serveringen, de grillede grøntsager med salat, basilikum og salt. Pynt med fennikeltop.
Grillspyd
  • Skær schnitzlerne i hver 4 strimler (16 i alt). Sæt kødet på de 8 spyd fra side til side, så det danner s'er - tryk det lidt sammen. Grill spyddene 2-3 min. på hver side (4-6 min. i alt - afhængig af hvor gennemstegt du vil have kødet). Drys de grillede spyd med salt og sesamfrø.
  • Server grillspyddene sammen med de grillstegte grøntsager, bearnaisedip og nykogte kartofler.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10804 kJ / 2582 kcal

Næringsindhold pr. 100g

430 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 22,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 40 % 10,1 g
Fedt: 37,3 % 4,3 g

Ingredienser

Bearnaisedip
Æggeblomme
1
Finthakkede frisk estragon
2 spsk
Bearnaiseessens
½ spsk
Sukker
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
2½ dl
Grillstegte grøntsager
Fennikel i tykke skiver (ca. 250 g)
1
Skrubbede gulerødder i lange tykke strimler - gerne med top (ca. 250 g)
6
Rensede radiser - gerne med top
150 g
Groftrevne blade af hjertesalat
50 g
Frisk basilikum
2 dl
Groft salt
½ tsk
Grillspyd
Skinkeschnitzler (ca. 500 g)
4
Bambusspyd - ca. 20 cm lange
8
Groft salt
½ tsk
Sesamfrø - gerne en blanding af sorte og lyse
½ spsk
Pynt
Top af fennikler
Tilbehør
Kogte små skrubbede kartofler
1 kg