Laksebøffer med tatarsauce

Laksebøffer med tatarsauce

45 min
En dejlig let og farverig ret med masser af krydderurter. Tatarsaucen giver et fint kraftigt modspil til den milde fisk og grøntsagerne.

Sådan gør du

Tatarsauce
  • Hak æg, cornichoner og kapers fint og vend det sammen med de øvrige ingredienser.
  • Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til de er halvmøre.
  • Kom gulerødder og løg i gryden og kog i ca. 3 min.
  • Tilsæt fennikel og bønner og kog grøntsagerne ved kraftig varme og uden låg i yderligere ca. 2 min.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem sammen med smør og krydderurter - lige inden serveringen.
Laksebøffer
  • Hak imens laksekødet groft med en kniv og vend det sammen med krydderurter og citronpeber.
  • Form den hakkede laks til 12 bøffer.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på den ene side.
  • Vend dem, skru ned til svag varme og steg laksebøfferne i ca. 5 min. - du kan evt. stege de 6 af bøfferne til 2. servering.
Energiindhold for hele retten:

17745 kJ / 4241 kcal

Næringsindhold pr. 100g

364 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 24 % 5,1 g
Kulhydrat: 20,9 % 4,5 g
Fedt: 55,1 % 5,4 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Tatarsauce
3 Hårdkogte æg
100 g Cornichoner
4 spsk Kapers uden lage
½ liter Creme fraiche
1 dl Finthakket bredbladet persille
2 spsk Dijonsennep
1 tsk Sukker
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
1 kg Skrabede nye kartofler
4 Rødløg i kvarte (ca. 300 g)
6 Flækkede, skrabede gulerødder - gerne med lidt top (ca. 200 g)
2 Fennikler i skiver (ca. 300 g)
200 g Rensede haricots verts
25 g Smør
1 dl Hakkede krydderurter, fx bredbladet persille, basilikum, dild og purløg
Laksebøffer
900 g Renset laksefilet uden skind
2 dl Hakkede krydderurter, fx bredbladet persille, basilikum, dild og purløg
2 tsk Citronpeber
25 g Smør