Laksebøffer med tatarsauce
45 min

Laksebøffer med tatarsauce

En dejlig let og farverig ret med masser af krydderurter. Tatarsaucen giver et fint kraftigt modspil til den milde fisk og grøntsagerne.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksebøffer med tatarsauce

En dejlig let og farverig ret med masser af krydderurter. Tatarsaucen giver et fint kraftigt modspil til den milde fisk og grøntsagerne.

Antal portioner

Tatarsauce

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 kg skrabede nye kartofler
  • 4 rødløg i kvarte (ca. 300 g)
  • 6 flækkede, skrabede gulerødder - gerne med lidt top (ca. 200 g)
  • 2 fennikler i skiver (ca. 300 g)
  • 200 g rensede haricots verts
  • 25 g smør
  • 1 dl hakkede krydderurter, fx bredbladet persille, basilikum, dild og purløg

Laksebøffer

  • 900 g renset laksefilet uden skind
  • 2 dl hakkede krydderurter, fx bredbladet persille, basilikum, dild og purløg
  • 2 tsk citronpeber
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Tatarsauce

Hak æg, cornichoner og kapers fint og vend det sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til de er halvmøre. Kom gulerødder og løg i gryden og kog i ca. 3 min. Tilsæt fennikel og bønner og kog grøntsagerne ved kraftig varme og uden låg i yderligere ca. 2 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem sammen med smør og krydderurter - lige inden serveringen.

Laksebøffer

Hak imens laksekødet groft med en kniv og vend det sammen med krydderurter og citronpeber. Form den hakkede laks til 12 bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på den ene side. Vend dem, skru ned til svag varme og steg laksebøfferne i ca. 5 min. - du kan evt. stege de 6 af bøfferne til 2. servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Til denne fyldige ret vil en tør, fyldig hvidvin på riesling-druen være perfekt. Find en god Alsace-vin, gerne en grand cru! Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks