Feldsalat har små runde blade, placeret som en roset med en lille stilk.
Feldsalat stammer fra Schweiz. I det 17. århundrede var Feldsalat højt værdsat i England og Frankrig, da den kunne trives i kulden, hvor andre salater ville fryse. I Danmark har vi Tandfri vårsalat vildtvoksende på tørre, grusede steder, især langs kysterne.
Feldsalat pynter på og i alle salater – og kan enten spille hovedrollen i en salat – eller blandes med andre salattyper, når salaten skal danne bund for en smuk anretning. Feldsalat kan også pynte på en nybagt pizza.
Når feldsalaten skal rengøres, er det bedst at vaske salaten i et fad, da man nemt ødelægger de fine blade under rindende vand. Lad feldsalaten blive i sin indpakning eller i en lufttæt beholder, og spis den hurtigt efter køb/høst. Kan holde et par dage i køleskab.
Vårsalaten er lidt mere hårdfør en feldsalat, og kan stå ude vinteren over.
Februar - april
Læs mere om næringsindholdet i salat hos Fødevareinstituttet. Da der ikke findes specifikke data for feldsalat, har vi her valgt hovedsalat.