Hindbærsalat med ostespecier

Hindbærsalat med ostespecier

2 timer
Arbejdstid: 30 min
En skøn lille ret, hvor friske hindbær og ostesmag forenes på bedste vis. En frisk hindbærsalat, hvor den syrlige eddikedressing og de friske hindbær danser med sprøde ostespecier og umamifyldte ostetern. Server hindbærsalat med ostespecier som forret, ostedessert eller som en del af en buffet. De sprøde og porøse ostespecier fungerer også super godt som en lille snack midt på dagen.
https://www.arla.dk/opskrifter/hindbarsalat-med-ostespecier/

Sådan gør du

Ostespecier
  • Bland mel, salt og peber i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten.
  • Ælt dejen let sammen og tril den til en pølse (ca. 22 cm lang). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Skær derefter pølsen i ca. ½ cm tykke skiver (ca. 45 stk.). Læg ostespecierne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn – en plade ad gangen.
Dressing
  • Pisk eddike, sukker og salt sammen. Pisk olien i lidt efter lidt.
  • Pisk vandet i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Hindbærsalat
  • Anret på fire dybe tallerkener eller i et stort fad, en bund af feldsalat.
  • Fordel herpå hindbær, ostetern og ca. halvdelen af ostespecierne. Drys med peber.
  • Server dressingen i en skål ved siden af.

Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink - fx serveret sammen med oliven og bladselleri. Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en pølse og indpakket i en frysepose, i 1-2 døgn. De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn. Du kan også bruge danablu på salaten.

Ostespecierne kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

10142 kJ / 2424 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1216 kJ / 291 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 11,5 % 8,2 g
Kulhydrat: 22,6 % 16,2 g
Fedt: 65,9 % 21,7 g

Ingredienser

Ostespecier (ca. 45 stk.)
150 g Hvedemel (2½ dl)
¼ tsk Fint salt
½ tsk Friskkværnet peber
100 g Koldt smør
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Dressing
1 spsk Hindbærvineddike
1 spsk Sukker
¼ tsk Fint salt
2 spsk Rapsolie
2 spsk Vand
Hindbærsalat
1¼ liter Feldsalat i buketter (ca. 75 g)
200 g Friske hindbær
100 g Fast gul ost i små tern, fx lagret cheddarost
½ tsk Friskkværnet peber