Hindbærsalat med ostespecier
60+ min

Hindbærsalat med ostespecier

Hindbærsalat med ostespecier smager dejligt og er perfekt som festlig frokost. Velsmagende ost, friske hindbær og feldsalat er nogle af de smagfulde elementer i denne dejlige ret.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hindbærsalat med ostespecier

Hindbærsalat med ostespecier smager dejligt og er perfekt som festlig frokost. Velsmagende ost, friske hindbær og feldsalat er nogle af de smagfulde elementer i denne dejlige ret.

Antal portioner

Ostespecier (45 stk.)

  • 150 g hvedemel (2½ dl)
  • ¼ tsk fint salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 100 g koldt smør
  • 100 g fintrevet Riberhus® ML 25% (45+)

Dressing

  • 1 spsk hindbærvineddike
  • 1 spsk sukker
  • ¼ tsk fint salt
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk vand

Hindbærsalat

  • 1¼ liter feldsalat i buketter
  • 200 g friske hindbær
  • 100 g mellemlagret gul ost i små tern, fx Riberhus® ML 25% (45+)
  • ½ tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Ostespecier

Bland mel, salt og peber i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen og tril den til en "pølse" (ca. 22 cm lang). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær derefter "pølsen" i ca. ½ cm tykke skiver (ca. 45 stk.). Læg ostespecierne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Dressing

Pisk eddike, sukker og salt sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Hindbærsalat

Anret på 1-2 fade en bund af feldsalat. Fordel herpå hindbær, ostetern og ca. halvdelen af ostespecierne. Drys med peber. Server dressingen i en skål ved siden af.

Tips

Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink - serveret sammen med oliven og bladselleri. Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en "pølse" og indpakket i alufolie, i 1-2 døgn. De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Frysetip

Ostespecierne kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 63 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Protein: 11 %
  • Fiber: 15,2 g
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Let rødvin på druen pinot noir/spätburgunder fra Bourgogne/Tyskland vil være perfekt til retten Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost