Hindbærsalat med ostespecier
En skøn lille ret, hvor friske hindbær og ostesmag forenes på bedste vis. En frisk hindbærsalat, hvor den syrlige eddikedressing og de friske hindbær danser med sprøde ostespecier og umamifyldte ostetern. Server hindbærsalat med ostespecier som forret, ostedessert eller som en del af en buffet. De sprøde og porøse ostespecier fungerer også super godt som en lille snack midt på dagen.
Ingredienser
Ostespecier (ca. 45 stk.)
150 g
Hvedemel (2½ dl)
|
|
---|---|
¼ tsk
Fint salt
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Dressing
1 spsk
Hindbærvineddike
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
2 spsk
Vand
|
Hindbærsalat
1¼ liter
Feldsalat i buketter (ca. 75 g)
|
|
---|---|
200 g
Friske hindbær
|
|
100 g
Fast gul ost i små tern, fx lagret cheddarost
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Ostespecier
Dressing
Hindbærsalat
Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink - fx serveret sammen med oliven og bladselleri. Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en pølse og indpakket i en frysepose, i 1-2 døgn. De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn. Du kan også bruge danablu på salaten.
Ostespecierne kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10142 kJ / 2424 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1216 kJ / 291 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 11,5 % | 8,2 g |
Kulhydrat: | 22,6 % | 16,2 g |
Fedt: | 65,9 % | 21,7 g |