Hindbærsalat med ostespecier

Bedømmelse

(1 vurderinger)

60+ min

Hindbærsalat med ostespecier smager dejligt og er perfekt som festlig frokost. Velsmagende ost, friske hindbær og feldsalat er nogle af de smagfulde elementer i denne dejlige ret.

Ingredienser

Antal portioner

Ostespecier (45 stk.)

Dressing

  • 1 spsk hindbærvineddike
  • 1 spsk sukker
  • ¼ tsk fint salt
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk vand

Hindbærsalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Ostespecier

Bland mel, salt og peber i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen og tril den til en pølse (ca. 22 cm lang). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær derefter pølsen i ca. ½ cm tykke skiver (ca. 45 stk.). Læg ostespecierne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen – en plade ad gangen.

Dressing

Pisk eddike, sukker og salt sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Hindbærsalat

Anret på et stort fad en bund af feldsalat. Fordel her på hindbær, ostetern og ca. halvdelen af ostespecierne. Drys med peber. Server dressingen i en skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Ostespecierne kan fryses.

Tips

Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink - serveret sammen med oliven og bladselleri.
Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en pølse og indpakket i en frysepose, i 1-2 døgn.
De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn. Du kan også bruge danablu på salaten.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 63 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Let rødvin på druen pinot noir/spätburgunder fra Bourgogne/Tyskland vil være perfekt til retten Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost