Hindbærsalat med ostespecier

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Hindbærsalat med ostespecier smager dejligt og er perfekt som festlig forret eller som ostedessert. Velsmagende ost, friske hindbær, sprøde ostespecier og feldsalat er nogle af de smagfulde elementer i denne dejlige ret.

Ingredienser

Antal portioner

Ostespecier (ca. 45 stk.)

Dressing

  • 1 spsk hindbærvineddike
  • 1 spsk sukker
  • ¼ tsk fint salt
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk vand

Hindbærsalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Ostespecier

Bland mel, salt og peber i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen og tril den til en pølse (ca. 22 cm lang). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær derefter pølsen i ca. ½ cm tykke skiver (ca. 45 stk.). Læg ostespecierne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen – en plade ad gangen.

Dressing

Pisk eddike, sukker og salt sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Hindbærsalat

Anret på et stort fad en bund af feldsalat. Fordel herpå hindbær, ostetern og ca. halvdelen af ostespecierne. Drys med peber. Server dressingen i en skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Ostespecierne kan fryses.

Tips

Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink - serveret sammen med oliven og bladselleri.
Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en pølse og indpakket i en frysepose, i 1-2 døgn.
De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn.
Du kan også bruge danablu på salaten.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 63 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Let rødvin på druen pinot noir/spätburgunder fra Bourgogne/Tyskland vil være perfekt til retten Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost