Avocadosalat med linser

Avocadosalat med linser

Supernem, hurtig, lækker og fyldig salat med linser, tomat og avocado. Spis den med brød som selvstændig ret eller som tilbehør til kød eller fisk.

Sådan gør du

  • Skyl linserne ogsæt dem til afdrypning. Halver imens tomaterne.
  • Del avocadoerne, fjern sten og skal og skær dem i mindre stykker.
  • Hæld citronsaft, salt og peber over.
  • Vend forsigtigt linser og tomater i og anret blandingen lagvis med salatblade.
Citrondressing
  • Rør cremefraiche sammen med de øvrige ingredienser. Smag til.
  • Server dressingen til avocadosalaten.

Du kan erstatte linser på dåse med linser, du selv koger. 1 dåse svarer til at koge 120 g rå linser.

Energiindhold for hele retten:

5314 kJ / 1270 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 13,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 24,6 % 6 g
Fedt: 62,3 % 7 g

Ingredienser

Grønne linser i vand (ca. 400 g)
1 dåse
Cherrytomater
250 g
Avocadoer
2
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Blandet salat
75 g
Citrondressing
Creme fraiche
2½ dl
Finthakkede fed hvidløg
2
Finthakket bredbladet persille
½ dl
Citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Groft salt
½ tsk