Salat med bacon og saltsyltede rødløg
30 min
•
&format=webp)
En dejlig fyldig salat til en gang let aftensmad. De saltsyltede rødløg er salte og syrlige, og giver et godt modspil til den fede (på den gode måde) bacon og avocado.
Ingredienser
Saltsyltede rødløg
2
Små rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
Dijonnaisedressing
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
---|---|
4 spsk
Dijonnaise
|
|
2 spsk
Vand
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Salat
200 g
Lufttørret bacon i tern
|
|
---|---|
300 g
Kogte tørrede belugalinser (af 150 g rå)
|
|
blade af 2
Hjertesalat (ca. 200 g)
|
|
2
Avocadoer i skiver (ca. 250 g)
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
125 g
Skyllede blåbær
|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Saltsyltede rødløg
Dijonnaisedressing
Salat
Du kan lave en vegetarisk version af salaten og skifte den stegte bacon ud med 100 g saltede eller røgede mandler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14726 kJ / 3519 kcal
Næringsindhold pr. 100g
919 kJ / 220 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 17 % | 9,2 g |
Kulhydrat: | 37,2 % | 20,1 g |
Fedt: | 45,8 % | 11,4 g |
