Salat med bacon og saltsyltede rødløg

Salat med bacon og saltsyltede rødløg

30 min
En dejlig fyldig salat til en gang let aftensmad. De saltsyltede rødløg er salte og syrlige, og giver et godt modspil til den fede (på den gode måde) bacon og avocado.

Sådan gør du

Saltsyltede rødløg
  • Kom løgene i en skål, vend dem med salt og lad løgene trække i ca. 5 min.
  • Knug løgene, skyl dem godt i flere hold koldt vand og lad løgene dryppe af i en sigte.
  • Vend dem med limesaft.
Dijonnaisedressing
  • Rør alle ingredienserne sammen og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen.
Salat
  • Kom baconternene i en kold pande og steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til baconen er gylden. Lad baconternene dryppe af på køkkenrulle.
  • Anret salatblade, lune linser og avocado vendt i limesaft i 4 skåle eller et fad.
  • Kom lidt dressing på salaten, pynt med de saltsyltede rødløg og drys med stegte bacontern og blåbær. Server med resten af dressingen og groft brød.
Tip

Du kan lave en vegetarisk version af salaten og skifte den stegte bacon ud med 100 g saltede eller røgede mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13257 kJ / 3168 kcal

Næringsindhold pr. 100g

828 kJ / 198 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 18,8 % 9,2 g
Kulhydrat: 41,3 % 20,1 g
Fedt: 39,9 % 8,9 g

Ingredienser

Saltsyltede rødløg
Små rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)
2
Groft salt
1 tsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Dijonnaisedressing
Kvark
250 g
Dijonnaise
4 spsk
Vand
2 spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Salat
Lufttørret bacon i tern
200 g
Kogte tørrede belugalinser (af 150 g rå)
300 g
Hjertesalat (ca. 200 g)
blade af 2
Avocadoer i skiver (ca. 250 g)
2
Friskpresset limesaft
1 spsk
Skyllede blåbær
125 g
Tilbehør
Groft brød
240 g