Lollo Bionda og Lollo Rossa

Lollo Bionda og Lollo Rossa
To af de mest almindelige pluksalater er Lollo Bionda med grønne krusede blade og Lollo Rossa med rød-violette krusede blade, der er grønne i bunden. Men der findes mange andre sorter af pluksalater med blade i forskellige former og farver, blandt andet egebladssalat. Brug dem i madlavningen på samme vis som hovedsalat.

Hvad er Lollo Bionda og Lollo Rossa?

Det er to af de mest almindelige pluksalater. Pluksalater kaldes undertiden også for krølsalater og Bataviasalater. Fælles for dem er, at de ikke danner et hoved, men mange løse blade, som vokser i en roset. Du kan derfor plukke af dem over lang tid, når blot de inderste blade på planten får lov at blive og kan vokse videre. Både Lollo Bionda og Lollo Rossa har en mild frisk salatsmag, Bionda let sødlig, mens Rossa er let krydret.

Skyl, snit og servér

Skyl salatbladene grundigt i rindende koldt vand, og dryp dem af på et viskestykke elle brug en salatslynge. Salater kan fra naturens hånd indeholde bakterier og virus på overfladen. Ved grundig skylning fjerner du op til 80 % af disse, ifølge Fødevarestyrelsen.
Bladene er sprøde og tynde og kan nemt rives i små stykker, eller du kan snitte dem med en kniv. Du kan servere Lollo-salaterne på samme måde som hovedsalat, eller bruge dem i stedet for hovedsalat i en opskrift. Pluksalaterne er velegnede til at blande med andre salater. Lollo Rosso er meget dekorativ i salatskålen. Brug også pluksalater i burgere, sandwich og wraps.

Opbevar i køleskab

Opbevar den friske salat i den plastemballage, som du køber den i, eller i en plastpose/beholder i køleskabet. Vent med at skylle salaten til den skal serveres, for så holder den sig bedst.

Sæson

April - november.

Næringsindhold

Læs om næringsindholdet hos Fødevareinstituttet . Da der ikke findes specifikke data for Lollo Bionda og Lollo Rossa, har vi valgt egebladssalat.