Agurke- og melonsalat
15 min

Agurke- og melonsalat

Frisk salat, der kan laves i både en sød og salt version. Server salaten som tilbehør eller spis den som mellemmåltid.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Agurke- og melonsalat

Frisk salat, der kan laves i både en sød og salt version. Server salaten som tilbehør eller spis den som mellemmåltid.

Antal portioner
  • 1 galiamelon
  • 1 agurk
  • 150 g blå vindruer
  • 75 g saltede peanuts

Dressing

  • 1¼ spsk olivenolie
  • 1¼ spsk mørk balsamicoeddike

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Flæk melonen og fjern kernerne. Skær melonen i både og fjern skallen. Skær bådene i mindre stykker, fx trekanter. Befri agurken for kerner og skær den i tykke skiver. Pil druerne fra stilken og skyl dem. Anret melon, agurk og druer i en skål.

Ved serveringen

Drys med peanuts og stil olie og eddike i små skåle ved siden af.

Tip

Man kan også lave det som en sød variant. I stedet for olie og eddike kan man servere fx vanillecreme, ahornsirup, hakket chokolade, chokoladesauce, karamelsauce eller kaffesirup til. Frugten kan stå tildækket i køleskabet op til et døgn, men vær opmærksom på, at melon let afgiver smag til andre madvarer og omvendt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
Print