Agurke- og melonsalat

Agurke- og melonsalat

15 min
Frisk salat med agurk og melon -som der kan laves i både en sød og salt version. Server agurke-og melonsalaten som tilbehør til fx laks eller kylling - eller spis den som mellemmåltid. Agurke- og melonsalaten vil også være rigtig god på en buffet, til at tage med på picnic - eller som et dejligt tilbehør til ostebordet eller grillmaden.

Sådan gør du

Agurke- og melonsalat
  • Flæk melonen og fjern kernerne.
  • Skær melonen i både og fjern skallen.
  • Skær bådene i mindre stykker, fx trekanter.
  • Befri agurken for kerner og skær den i tykke skiver.
  • Pil druerne fra stilken og skyl dem.
  • Anret melon, agurk og druer i en skål.
Ved serveringen
  • Drys med peanuts og stil olie og eddike i små skåle ved siden af.
Mere inspiration

Prøv at servere salaten til denne skønne laks.

Velbekomme!
Tip

Du kan også lave salaten som en sød variant. I stedet for olie og eddike kan du servere fx vanillecreme, ahornsirup, hakket chokolade, chokoladesauce, karamelsauce eller kaffesirup til. Frugten kan stå tildækket i køleskabet op til et døgn, men vær opmærksom på, at melon let afgiver smag til andre madvarer og omvendt. Måske du foretrækker at skifte peanuts ud med nødder eller mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4007 kJ / 958 kcal

Næringsindhold pr. 100g

361 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 11,4 % 2,4 g
Kulhydrat: 33,8 % 7,2 g
Fedt: 54,8 % 5,3 g

Ingredienser

Agurke- og melonsalat
Galiamelon
1
Agurk
1
Blå vindruer
150 g
Peanuts
75 g
Dressing
Olivenolie
1¼ spsk
Mørk balsamicoeddike
1¼ spsk
Pynt
Friske basilikum