Melonsalat
Ny

Melonsalat

30 min
Melonsalat er en herlig, let og læskende salat, perfekt til varme dage som tilbehør til fx grillmad eller squashdeller. Du kan blande forskellige meloner, og du kan også vælge din favorit og bruge den. Har du ikke jalapenos til dressingen, så kan du bruge lidt chilipulver eller frisk rød chili. Når du sylter løgene i starten, så husk at lade dem marinere imens du gør resten klar, så de når at suge syltelagen til sig.
https://www.arla.dk/opskrifter/melonsalat/

Sådan gør du

  • Kom eddike, sukker og salt i en skål og rør med en ske til sukkeret er opløst.
  • Vend rødløgene godt rundt i syltelagen.
  • Skær tomat og melon i mundrette stykker og læg dem i skålen.
  • Kom syltet jalapeno og olivenolie i og vend rundt.
  • Smuldr salatost over salaten og drys med mynte og lidt flagesalt.

Det smager dejligt at blande forskellige meloner, men salaten er også skøn, når du nøjes med en slags.

Energiindhold for hele retten:

4141 kJ / 990 kcal

Næringsindhold pr. 100g

283 kJ / 68 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 9,4 % 1,6 g
Kulhydrat: 36,8 % 6,1 g
Fedt: 53,8 % 4,1 g
Mere inspiration

Prøv salaten sammen med disse saftige, grønne deller

Ingredienser

2 spsk Æbleeddike
1 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
1 Rødløg, i hele eller halve tynde skiver
250 g Tomater, fx blomme eller cherry
600 - 700 g Meloner, gerne en blanding af vand-, cantaloupe-, galia- eller honningmelon
10 Finthakkede syltede jalapenos
3 spsk Olivenolie
100 g Salatost i blok
6 stilke Grofthakket frisk mynte
Flagesalt