Kulørt linsesalat

25 min
Kulørt linsesalat

Der frugt og grønt i mange farver og naturligvis linser i denne fyldige, kulørte linsesalat. Alle ingredienserne er skåret småt, så man får lidt af hvert med i hver mundfuld og det giver masser af forskellige smagsindtryk. Normalt siger vi at børn ikke er vilde med at tingene er blandet sammen, men denne kulørte linsesalat er faktisk ret populær, også blandt børn.

Ingredienser

Linser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
200 g Tørrede belugalinser

Linsesalat

¼ Renset blomkål (ca. 125 g)
1 Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1 Gul peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1 Rødløg i små tern (ca. 75 g)
100 g Ærter
1 Cantaloupemelon eller 4 æbler i små tern (ca. 500 g)
50 g Grofthakkede mandler
5 spsk Tomatsalsa
1 tsk Groft salt
200 g Hytteost

Tilbehør

260 g Ristede naanbrød

Sådan gør du

Linser

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min.
  • Hæld linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.

Linsesalat

  • Skær blomkålsstilken i små tern og del resten af blomkålen i bittesmå buketter.
  • Bland blomkål, linser og resten af ingredienserne, bortset fra hytteost, godt sammen og smag linsesalaten til.
  • Fordel den kulørte linsesalat i 4 skåle og anret hytteosten på toppen.

Er I ikke til at de forskellige råvarer er blandet sammen, kan du anrette hver ting for sig på et stort fad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8349 kJ / 1996 kcal

Næringsindhold pr. 100g

394 kJ / 94 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 23,7 % 5,5 g
Kulhydrat: 55,1 % 12,8 g
Fedt: 21,2 % 2,3 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/kulort-linsesalat/