Kulørt linsesalat

Kulørt linsesalat

25 min
Der frugt og grønt i mange farver og naturligvis linser i denne fyldige, kulørte linsesalat. Alle ingredienserne er skåret småt, så man får lidt af hvert med i hver mundfuld og det giver masser af forskellige smagsindtryk. Normalt siger vi at børn ikke er vilde med at tingene er blandet sammen, men denne kulørte linsesalat er faktisk ret populær, også blandt børn.

Sådan gør du

Linser
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min.
  • Hæld linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.
Linsesalat
  • Skær blomkålsstilken i små tern og del resten af blomkålen i bittesmå buketter.
  • Bland blomkål, linser og resten af ingredienserne, bortset fra hytteost, godt sammen og smag linsesalaten til.
  • Fordel den kulørte linsesalat i 4 skåle og anret hytteosten på toppen.
Mere inspiration

Leder du efter mere børnevenlig vegetarmad, har du en populær klassiker her.

Velbekomme!
Tip

Er I ikke til at de forskellige råvarer er blandet sammen, kan du anrette hver ting for sig på et stort fad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7117 kJ / 1701 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 20,8 % 4,2 g
Kulhydrat: 51,9 % 10,4 g
Fedt: 27,3 % 2,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Linser
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Tørrede belugalinser
200 g
Linsesalat
Renset blomkål (ca. 125 g)
¼
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1
Gul peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1
Rødløg i små tern (ca. 75 g)
1
Ærter
100 g
Kantalupmelon eller 4 æbler i små tern (ca. 500 g)
1
Grofthakkede mandler
50 g
Medium salsa - krydret tomatsauce
5 spsk
Groft salt
1 tsk
Tilbehør
Ristede naanbrød
260 g