

Lun salat med grønne linser
45 min
Nem og dejlig tilbehør til et stykke stegt kød. Med godt brød til er salaten også velegnet som vegetar-hovedret.
Ingredienser
Opskriften gælder for 3 personer
- 2 dl grønne linser, fx fra Puy
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
- 50 g smør
- 3 porrer i tynde skrå ringe
- 1 gul peberfrugt i korte strimler
- 1 rød peberfrugt i korte strimler
- ½ dl japansk sojasauce
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Hertil
- 400 g stegt kød, fx flanksteak, hakkebøffer, lammekoteletter eller skinkeculotte
- 240 g groft brød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Bring vand, salt og linser i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte.
Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrer og peberfrugter i ca. 2 min. Vend de kogte linser i og svits i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og tilsæt sojasauce, salt og peber. Smag til.
Ved serveringen
Anret den lune salat på portionstallerkener. Kom lidt sky over salaten, drys med ost og server straks. Server evt. resten af skyen i en skål ved siden af.
Tip
Den lune salat med grønne linser, egner sig glimrende som vegetarret til 3 personer.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 39 g
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 39 %
Tip
Den lune salat med grønne linser, egner sig glimrende som vegetarret til 3 personer.