Lun salat med grønne linser

Lun salat med grønne linser

45 min
Lun salat med grønne linser er nem og hurtig aftensmad på dage, hvor det godt må være lidt let. Både let at lave maden, og når måltidet gerne må ligge let i maven. Den lune linsesalat er nem vegetarmad som indholder linser, grøntsager og ost. Dertil en dejlig sky, der giver godt med umami, så I også føler jer mætte, selvom der ikke er noget kød. Lun salat med grønne linser kan også bruges som tilbehør til kød, fx grillede bøffer.

Sådan gør du

Linser
  • Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Bring vand, salt og linser i kog i en gryde.
  • Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre.
  • Lad linserne dryppe af i en sigte.
Salat
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits porrer og peberfrugter i ca. 2 min.
  • Vend de kogte linser i og svits i ca. 1 min.
  • Tag panden af varmen og tilsæt sojasauce, limesaft, salt og peber. Smag til.
Ved serveringen
  • Anret den lune salat med sky i portionsskåle.
  • Drys med ost og porretop og server straks med groft brød - så I kan "søbe" den gode sky op.
Tips

I stedet for sojasauce og limesaft, kan du bruge en færdig ponzu, der er en sojasauce tilsat citrussaft. Det kan være citron, lime eller yuzu (en asiatisk meget aromatisk citrusfrugt). Du kan udelade brødet og i stedet servere linsesalaten som tilbehør til fx bøffer fra grillen.

Tilberedningstip

Linsesalaten også dejligt med tern af fx cheddar ost i stedet for salatost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7843 kJ / 1875 kcal

Næringsindhold pr. 100g

486 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 19 % 5,4 g
Kulhydrat: 45,8 % 13,1 g
Fedt: 35,2 % 4,6 g
Mere inspiration

Lækker salat med masser af godt for både øjne og gane.

Ingredienser

Linser
Tørrede grønne linser, fx fra Puy (ca. 150 g)
2 dl
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Salat
Smør
20 g
Porrer i tynde skrå ringe (ca. 375 g)
3
Gul peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
1
Rød peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
1
Japansk sojasauce
½ dl
Friskpresset limesaft
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Salatost i tern
200 g
Pynt
Fintstrimlet porretop
Tilbehør
Groft brød
300 g