Linsesalat med kokosdressing

Linsesalat med kokosdressing

30 min
Linsesalat med kokosdressing er en smuk og indbydende salat med masser af smag. Kokosmælk, ingefær, lime og koriander er nogle af de ingredienser som er i linsesalat med kokosdressing og som sender smagsløgene på rejse til varmere himmelstrøg. Server Linsesalat med kokosdressing i et stort flot fad eller portionsanrettet og server kokosdressingen ved siden af, så man kan komme lidt på salaten efterhånden som man spiser. En dejlig vegetarret, når vejret er lunt og fuglene synger.

Sådan gør du

Linser
  • Skyl linserne godt.
  • Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 14 min. eller til de er møre (uden at koge ud).
  • Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
Kokosdressing
  • Pisk imens alle ingredienserne sammen.
  • Stil kokosdressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.
Salat
  • Bland salatblade, peberfrugter, melon, løg og linser.
  • Anret salaten i et stort fladt fad og pynt med korianderblade og cashewnødder.
  • Server kokosdressingen til salaten sammen med lunt naanbrød.
Mere inspiration

Lækker salat med masser af godt for både øjne og gane.

Kulørt linsesalat
25 min
Kulørt linsesalat
(29)
Velbekomme!
Tip

Du kan skifte melonen ud med 2-3 æbler i tern. Vend evt. æbleternen i lidt limesaft, så de ikke bliver brune.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6195 kJ / 1481 kcal

Næringsindhold pr. 100g

287 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 16,2 % 2,7 g
Kulhydrat: 60,7 % 10,2 g
Fedt: 23,1 % 1,8 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Linser
Belugalinser eller tørrede grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
200 g
Vand
¾ liter
Groft salt
¾ tsk
Kokosdressing
1 dl
1 lille dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
Fintrevet frisk ingefær
2 tsk
Akaciehonning
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1½ tsk
Friskpresset limesaft
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Salat
Romainesalat revet i mindre stykker (ca. 100 g)
1 liter
Røde peberfrugter i meget tynde strimler (ca. 300 g)
2
Kantalupmelon eller anden sød melon i tern
300 g
Rødløg i halve, meget tynde ringe (ca. 75 g)
1
Frisk koriander
1 dl
Cashewnødder
50 g
Tilbehør
Lyst brød, fx naanbrød
240 g