Frillicesalat

Frillicesalat
Frillicesalat er en pluksalat, som har en mild smag af ærter. Smagen har givet den tilnavnet dansk ærtesalat. Brug frillicesalat i salatskålen sammen med andre salater, grøntsager, bælgfrugter, udskårne frugter eller kød. Frillice er også smuk som grøn fyld/pynt i sandwiches, wraps og pitabrød.
Frillicesalat

Hvad er frillicesalat?

Frillicesalat er en grøn pluksalat, som er fremavlet ved en krydsning mellem icebergsalat og frisésalat. Den har fine krusede og sprøde blade. Har du frillicesalat i køkkenhaven, kan du enten høste et helt hoved eller plukke de yderste blade efterhånden, som de bliver store. Så vil planten fortsætte med at vokse og danne nye blade.

Skyl, snit og servér

Skyl salatbladene grundigt i rindende koldt vand, og dryp dem af på et viskestykke eller brug en salatslynge. Salater kan fra naturens hånd indeholde bakterier og virus på overfladen. Ved grundig skylning fjerner du op til 80 procent af disse, ifølge Fødevarestyrelsen. Frillicesalat er smagfuld og dekorativ i enhver salatskål. Du kan snitte bladene med en skarp kniv eller rive dem i småstykker og bruge dem på frokostbordet i salat, burgere eller wraps.

Sæson

April - november.

Næringsindhold

Læs om næringsindholdet hos Fødevareinstituttet Da der ikke findes specifikke data for frillicesalat har vi valgt icebergsalat.

Frillicesalat