Salat med røget makrel og kirsebær

Salat med røget makrel og kirsebær

30 min
Undskyld Hr.....må jeg byde dem et kirsebær.....et der sødt, et der er sprødt, et der er rosenrødt. Nyd det skønne bær i den korte sæson. Kirsebær kan nydes som de er, i desserter eller som her i en dejlig sommersalat.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.
Dressing med mangochutney
  • Hak hytteosten og de øvrige ingredienser ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til dressingen er glat. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Del den rensede makrel i mundrette bidder. Anret salatblade, agurk, linser, ærter, makrel, og kirsebær lagvis i et fad. Server salaten med dressing og ristet rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

9397 kJ / 2246 kcal

Næringsindhold pr. 100g

447 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 25,6 % 6,7 g
Kulhydrat: 37 % 9,7 g
Fedt: 37,4 % 4,5 g

Ingredienser

½ liter Vand
½ tsk Groft salt
100 g Tørrede belugalinser eller grønne linser fra Puy
Dressing med mangochutney
200 g Hytteost
2 spsk Mild mangochutney
½ spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
1 Renset røget makrel (ca. 350 g)
100 g Rensede salatblade, fx frillicesalat
1 Agurk i korte stave (ca. 300 g)
100 g Bælgede ærter
200 g Kirsebær i halve
Tilbehør
200 g Ristet rugbrød