Salat med røget makrel og kirsebær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

30 min

Undskyld Hr.....må jeg byde dem et kirsebær.....et der sødt, et der er sprødt, et der er rosenrødt. Nyd det skønne bær i den korte sæson. Kirsebær kan nydes som de er, i desserter eller som her i en dejlig sommersalat.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g belugalinser eller grønne linser fra Puy

Kvarkdressing med mangochutney

  • 1 renset røget makrel (ca. 350 g)
  • 100 g rensede salatblade, fx frillicesalat
  • 1 agurk i korte stave (ca. 300 g)
  • 100 g bælgede ærter
  • 200 g kirsebær i halve

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.

Kvarkdressing med mangochutney

Vend yoghurten sammen med resten af ingredienserne og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Del den rensede makrel i mundrette bidder. Anret salatblade, agurk, linser, ærter, makrel, og kirsebær lagvis i et fad. Server salaten med kvarkdressing og ristet rugbrød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: