Salat med røget makrel og kirsebær

Salat med røget makrel og kirsebær

30 min
Undskyld Hr.....må jeg byde dem et kirsebær.....et der sødt, et der er sprødt, et der er rosenrødt. Nyd det skønne bær i den korte sæson. Kirsebær kan nydes som de er, i desserter eller som her i en dejlig sommersalat.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.
Dressing med mangochutney
  • Hak hytteosten og de øvrige ingredienser ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til dressingen er glat. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Del den rensede makrel i mundrette bidder. Anret salatblade, agurk, linser, ærter, makrel, og kirsebær lagvis i et fad. Server salaten med dressing og ristet rugbrød.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8920 kJ / 2132 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,5 % 6,1 g
Kulhydrat: 34,1 % 8,5 g
Fedt: 41,4 % 4,7 g

Ingredienser

Vand
½ liter
Groft salt
½ tsk
Tørrede belugalinser eller grønne linser fra Puy
100 g
Dressing med mangochutney
200 g
Mild mangochutney
2 spsk
Friskpresset citronsaft
½ spsk
Groft salt
¼ tsk
Renset røget makrel (ca. 350 g)
1
Rensede salatblade, fx frillicesalat
100 g
Agurk i korte stave (ca. 300 g)
1
Bælgede ærter
100 g
Kirsebær i halve
200 g
Tilbehør
Ristet rugbrød
200 g