Salat med røget makrel og kirsebær
30 min

Salat med røget makrel og kirsebær

Undskyld Hr.....må jeg byde dem et kirsebær.....et der sødt, et der er sprødt, et der er rosenrødt. Nyd det skønne bær i den korte sæson. Kirsebær kan nydes som de er, i desserter eller som her i en dejlig sommersalat.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med røget makrel og kirsebær

Undskyld Hr.....må jeg byde dem et kirsebær.....et der sødt, et der er sprødt, et der er rosenrødt. Nyd det skønne bær i den korte sæson. Kirsebær kan nydes som de er, i desserter eller som her i en dejlig sommersalat.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g belugalinser eller grønne linser fra Puy

Yoghurtdressing med mangochutney

  • 1 renset røget makrel (ca. 350 g)
  • 100 g rensede salatblade, fx frillicesalat
  • 1 agurk i korte stave (ca. 300 g)
  • 100 g bælgede ærter
  • 200 g kirsebær i halve

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.

Yoghurtdressing med mangochutney

Vend yoghurten sammen med resten af ingredienserne og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Del den rensede makrel i mundrette bidder. Anret salatblade, agurk, linser, ærter, makrel, og kirsebær lagvis i et fad. Server salaten med yoghurtdressing og ristet rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 39 %
Print