Sprød salat med granatæble og salatost

Sprød salat med granatæble og salatost

30 min
Dejlig knasende sur-sød-salt salat. Spis den til frokost med et stykke brød eller server den som tilbehør til et stykke kød eller fisk.

Sådan gør du

  • Skræl glaskål og gulerødder og skær top og bund af. Skær helt tynde strimler af kål og gulerødder med en tyndskræller eller en skarp kniv. Vend strimlerne med granatæblekerner og let smuldrede ostetern.
Dressing
  • Rør alle ingredienserne sammen og smag til. Hæld dressingen over salaten, pynt med mynteblade og server.
Energiindhold for hele retten:

2748 kJ / 657 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 12,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 26,8 % 5,1 g
Fedt: 60,3 % 5,3 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

1 Glaskål (ca. 300 g)
3 Gulerødder (ca. 225 g)
175 g Kerner fra granatæble
100 g Salatost i tern
Dressing
2 spsk Friskpresset citronsaft
1½ spsk Jomfruolivenolie
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Mynteblade