Lys ragout med fennikel
45 min

Lys ragout med fennikel

Lækker og velsmagende sauce med fennikel. Prøv den som alternativ til den klassiske fløde- eller mælkesauce.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lys ragout med fennikel

Lækker og velsmagende sauce med fennikel. Prøv den som alternativ til den klassiske fløde- eller mælkesauce.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 2 fennikler i strimler
  • 6 skalotteløg i tynde både
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk lys saucejævner

Pynt

  • fintsnittet purløg

Hertil

  • 900 g stegt fisk, fx torsk
  • 500 g røde ris fra camarque
  • 600 g dampede gulerødder

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits fennikel og løg ca. 10 min. ved jævn varme. Hæld eddiken i og lad den koge næsten væk. Kom fløde, bouillon, sukker og salt i og bring ragouten i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog ragouten, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Tips

Kogning af røde ris: Skyl risene i flere hold koldt vand. Bring 1¾ liter vand tilsat 2 tsk groft salt i kog i en gryde. Tilsæt ris og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Lad risene dryppe af i et dørslag.

I stedet for de røde ris kan man servere vilde ris eller ovnstegte aspargeskartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 41 %
Print