Lys ragout med fennikel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Lækker og velsmagende sauce med fennikel. Prøv den som alternativ til den klassiske fløde- eller mælkesauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 2 fennikler i strimler
  • 6 skalotteløg i tynde både
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk lys saucejævner

Pynt

  • fintsnittet purløg

Hertil

  • 900 g stegt fisk, fx torsk
  • 500 g røde ris fra camarque
  • 600 g dampede gulerødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits fennikel og løg ca. 10 min. ved jævn varme. Hæld eddiken i og lad den koge næsten væk. Kom fløde, bouillon, sukker og salt i og bring ragouten i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog ragouten, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Tips

Kogning af røde ris: Skyl risene i flere hold koldt vand. Bring 1¾ liter vand tilsat 2 tsk groft salt i kog i en gryde. Tilsæt ris og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Lad risene dryppe af i et dørslag.

I stedet for de røde ris kan man servere vilde ris eller ovnstegte aspargeskartofler.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: