Stegte sild med æbledressing

Bedømmelse

(5 vurderinger)

45 min

Lækre sprødstegte sild krydret med persille og citronskal. Dertil en frisk og cremet æbledressing.....ikke så ringe endda!

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 rensede ferske sildefileter (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 sammenpisket æg
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Æbledressing

Tilbehør

  • 800 g kartofler - koges
  • 450 g blandet salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl og tør sildene. Drys kødsiden med salt og peber og luk sildene. Vend dem i sammenpisket æg og i en blanding af rasp, hvedemel, persille, citronskal, salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg sildefileterne heri, ca. 4 min. på hver side - pres med en paletkniv så de ikke åbner sig.

Æbledressing

Bland forsigtigt cremefraiche med de øvrige ingredienser, og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Rør den op inden serveringen og smag til.

Tip

Silden har sæson hele året, men spisekvaliteten er bedst i to perioder: februar-april (vårsild) og august-oktober (høstsild).

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 49 %

Kilde: