Stegte sild med æbledressing

Stegte sild med æbledressing

45 min
Lækre sprødstegte sild krydret med persille og citronskal. Dertil en frisk og cremet æbledressing.....ikke så ringe endda!

Sådan gør du

  • Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl og tør sildene. Drys kødsiden med salt og peber og luk sildene. Vend dem i sammenpisket æg og i en blanding af rasp, hvedemel, persille, citronskal, salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg sildefileterne heri, ca. 4 min. på hver side - pres med en paletkniv så de ikke åbner sig.
Æbledressing
  • Bland forsigtigt cremefraiche med de øvrige ingredienser, og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Rør den op inden serveringen og smag til.
Velbekomme!
Tip

Silden har sæson hele året, men spisekvaliteten er bedst i to perioder: februar-april (vårsild) og august-oktober (høstsild).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9511 kJ / 2273 kcal

Næringsindhold pr. 100g

391 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 23,6 % 5,4 g
Kulhydrat: 36 % 8,3 g
Fedt: 40,4 % 4,3 g

Ingredienser

Rensede ferske dobbelt sildefileter (ca. 500 g)
8
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Sammenpisket æg
1
Rasp
4 spsk
Hvedemel
2 spsk
Hakket frisk kruspersille
3 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Smør
25 g
Æbledressing
3½ dl
Finthakkede æbler, fx Ingridmarie (ca. 125 g)
2
Finthakket bladselleri (ca. 50 g)
1 stilk
Karry
1 tsk
Sukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Kartofler - koges
800 g
Blandet salat
450 g