Stegte sild med æbledressing

Stegte sild med æbledressing

45 min
Lækre sprødstegte sild krydret med persille og citronskal. Dertil en frisk og cremet æbledressing.....ikke så ringe endda!

Sådan gør du

  • Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl og tør sildene. Drys kødsiden med salt og peber og luk sildene. Vend dem i sammenpisket æg og i en blanding af rasp, hvedemel, persille, citronskal, salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg sildefileterne heri, ca. 4 min. på hver side - pres med en paletkniv så de ikke åbner sig.
Æbledressing
  • Bland forsigtigt cremefraiche med de øvrige ingredienser, og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Rør den op inden serveringen og smag til.

Silden har sæson hele året, men spisekvaliteten er bedst i to perioder: februar-april (vårsild) og august-oktober (høstsild).

Energiindhold for hele retten:

9550 kJ / 2283 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 23,4 % 5,4 g
Kulhydrat: 36,7 % 8,5 g
Fedt: 39,9 % 4,2 g

Ingredienser

8 Rensede ferske dobbelt sildefileter (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Sammenpisket æg
4 spsk Rasp
2 spsk Hvedemel
3 spsk Hakket frisk kruspersille
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
Æbledressing
3½ dl Creme fraiche
2 Finthakkede æbler, fx Ingridmarie (ca. 125 g)
1 stilk Finthakket bladselleri (ca. 50 g)
1 tsk Karry
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
800 g Kartofler - koges
450 g Blandet salat