Sildemad

20 min
Sildemad

En sildemad til frokost er bare så dejligt nemt, hurtigt og velsmagende. Det kræver bare at du har rugbrød, sild, løg - og karrysalat. Her er en opskrift på en hurtig genvej, hvis du pludselig har brug for en større portion karrysalat, eller du bare har lyst til en næsten hjemmelavet af slagsen.

Ingredienser

Hurtig karrysalat

150 g Karrysalat eller æggesalat
1 dl Creme fraiche, et andet syrnet produkt eller mayonnaise
1- 2 Grofthakkede hårdkogte æg
2- 3 Cornichoner i små tern
1 Æble i tern (kan udelades)
1 spsk Karry
½ tsk Groft salt

Sildemad

4 skiver Groft rugbrød
4 Marinerede sild
1 Rødløg i ringe
Klippede friske krydderurter, fx karse og purløg

Sådan gør du

Hurtig karrysalat

  • Bland alle ingredienserne og smag til.

Sildemad

  • Læg en sildefilet på hvert stykke brød, top op med karrysalat og pynt med løgskiver og krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7570 kJ / 1809 kcal

Næringsindhold pr. 100g

787 kJ / 188 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 11 % 5,1 g
Kulhydrat: 35,8 % 16,6 g
Fedt: 53,2 % 11,3 g
Relateret video Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

https://www.arla.dk/opskrifter/sildemad/